Omini Clinic - Primul Hub de Chirurgie estetica din N-E României.
PROGRAMARE

Informații despre Mini Tummy Tuck

Timp de citire: 2 minute

Acasa // Articole // Informații despre Mini Tummy Tuck

 

Într-un articol anterior vorbeam despre abdominoplastie și despre cele două tipuri de proceduri la care puteți apela în cadrul Omini Clinic atunci când vorbim de aceasta. Astăzi vom detalia una dintre ele, și anume Mini Tummy Tuck.

Dacă despre abdominoplastie spuneam că reprezintă metoda de îndepărtare chirugicală de la nivelul abdomenului a surplusului de grăsime și a celui de piele, Mini Tummy Tuck (mini abdominoplastia) constă într-o incizie mai scurtă deasupra zonei pubiene. Aceasta e foarte similară inciziei realizate în cazul operației de cezariană, dar spre deosebire de aceasta, este caracterizată de un aspect mult mai fin în urma cicatrizării. Practic, prin Mini Tummy Tuck se îndepărtează excesul de grăsime din zona abdominală inferioară.

Este Mini Tummy Tuck o intervenție potrivită pentru tine?

Pentru că vorbim de o intervenție mai puțin complexă decât în cazul clasicei Tummy Tuck, mini abdominoplastia este potrivită persoanelor cu o stare fizică bună, dar nemulțumite de excesul de grăsime din zona abdomenului inferior, dar nu și a celui superior. Pentru persoanele care își doresc o schimbare totală la nivelul abdomenului, recomandăm celălalt tip de intervenție – abdominoplastia clasică.

Ce trebuie să știi după efectuarea operației Mini Tummy Tack?

Chiar dacă este o procedură mai puțin complexă, aceasta se realizează sub anestezie generală și are o durată de aproximativ 2 ore. Foarte puține cazuri pot presupune doar utilizarea anesteziei locale, iar dacă se întâmplă asta, de obicei externarea are loc în aceeași zi. Dacă totuși vorbim de o intervenție care se realizează sub efectul anesteziei generale, este necesară și o perioadă de spitalizare care poate varia. De obicei, este vorba de una-două zile.

Firele sunt îndepărtate la 14 zile după operație și, o anumită perioadă, este necesară purtarea unui corset abdominal cu comprese și a ciorapilor compresivi antitrombotici. În completarea rezultatelor obținute cu ajutorul procedurii, se recomandă masajul de drenaj limfatic la 14 zile în urma intervenției și gimnastica medicală ușoară, care ajută la tonifierea musculaturii din zona abdominală.