PROGRAMARE

Liposucția la nivelul coapselor

Liposucția la nivelul coapselor

Este opțiunea pentru îndepărtarea stratului de grăsime în exces, care nu ar putea fi îndepărtartat prin metode uzuale. Zona coapselor este, de altfel, una dintre cele mai comune zone unde poate fi aplicată. Tehnica înseamnă introducerea unui dispozitiv la nivelul țesutului grăsos dintre mușchi și tegument, iar rezultatele constau în îmbunătățirea conturului corpului, și, implicit, a aspectului acestuia. 

La liposucție la nivelul coapselor poate apela orice pacient cu o greutate puțin peste cea normală, cu o zonă de grăsime în exces despre care are în vedere că nu ar putea fi eliminată altfel – de exemplu prin sport sau schimbarea obiceiurilor ce țin de alimentație, etc.

Procedura se efectuează prin injectarea unei soluții formate dintr-un antialgic ușor (care previne durerea), o cantitate de soluție salină și epinefrină, care are rolul să contracte vasele de sânge în zona respectivă. Următorul pas e efectuarea unor incizii fine și introducerea dispozitivului de aspirare la nivelul țesutului grăsos dintre mușchi și tegument. Durata metodei de liposucției poate varia, mai ales că vorbim de o îndepărtare destul de lentă a grăsimii.

E important de știut că pentru efectuarea liposucției la nivelul coapselor nu e necesară spitalizarea pacientului decât dacă vorbim de un nivel mare de țesut adipos eliminat.

Liposucția la nivelul coapselor poate presupune și o serie de efecte adverse precum inflamația, tumefierea locală (umflături locale provocate de o proastă circulație a sângelui) sau echimoză (o pată vizibilă la nivelul pielii, cauzată de efuziunea superficială a sângelui). Foarte rar pot apărea complicații, însemnând depigmentarea pielii și, uneori, infecții, dar trebuie avute și acestea în vedere în luarea deciziei.

În urma liposucției la nivelul coastelor, pentru menținerea rezultatelor, e necesar ca pacientul să țină o dietă alimentară adecvată pe care să o alterneze cu exerciții fizice regulate. E important ca pacientul să țină cont de recomandările medicului pentru că în cazul creșterii bruște în greutate în urma operației, grăsimea s-ar putea depune din nou în zona în cauză.  

 

Completează formularul de contact pentru a programa o consultație cu Doctor Theodor Motruc sau pentru a adresa o întrebare despre liposucție :

Omini logo

VREAU O PROGRAMARE

Pentru consultații, investigații sau proceduri va puteți programa online și un reprezentant Omini Clinic vă va contacta în cel mai scurt timp posibil.


ominiclinic