Omini Clinic - Primul Hub de Chirurgie estetica din N-E României.
PROGRAMARE

Liposuctia

Acasa // Liposuctia

Prin această intervenție se îndepărtează grăsimea din anumite zone ale corpului care nu pot fi corectate prin diete și exerciții fizice, fiind metoda cea mai eficientă de remodelare corporală, atât pentru femei cât și pentru bărbați.

Celulele grase ale corpului se înmulțesc ca număr (hiperplazie) doar până în jurul vârstei de 4 ani. Dincolo de această vârstă, celulele grase nu se mai înmulțesc ca număr, ele având totuși capacitatea de a-și mări volumul (până la de peste 1000 ori) prin acumularea de grăsimi.

Liposucția reducțională

Se îndepărtează o cantitate mare de grăsime cu scopul de a se reduce volumul zonei alese și greutatea corporală.

Se recomandă a nu se îndepărta mai mult de 6-7 litri de grăsime o dată, de aceea poate fi realizată și în etape pentru a evita riscul complicațiilor și a asigura confortul pacientului.

Datorită eliminării celulelor grase prin liposucție, ele nu mai au astfel posibilitatea de a se înmulți și astfel zonele care au fost supuse acestei operații estetice vor avea o tendință mai mică de îngrășare decât alte părți ale corpului, iar zona liposucționată va avea tendința de a se menține în timp.

Zone de interes

 • Coapse
 • Fese
 • Gambe
 • Genunchi
 • Frontal si cervical anterior
 • Abdominal
 • Pectoral - sani mariti la barbati
 • Brahial - brate

Cum se desfășoară operația?

În funcție de numărul zonelor implicate și de cantitatea de grăsime estimată a fi scoasă, operația poate fi efectuată cu anestezie generală sau locală. Operația durează 1-3 ore. Ulterior, este necesară internarea de 24 pana la 48 de ore, perioada de continua supraveghere, dupa externare fiind necesare cateva zile si tratament antibiotic, antiinflamator, suportiv si anticoagulant.

Liposuctia se efectueaza cu ajutorul unor sonde care aspira grasimea, dupa ce a fost introdusa in prealabil o solutie medicamentoasa, cu scopul de a liza celulele grase si de a reduce foarte mult volumul sangerarii.

Abordul se realizeaza prin intermediul unor incizii punctiforme de cativa milimetri, care se vor cicatriza bine, ascunse in pliuri naturale ale pielii. Astfel, acestea nu vor conta din punct de vedere estetic si nu vor afecta aspectul final.

Sunt cazuri in care operatia de liposuctie se poate realiza in combinatie cu operatiile de lifting facial, reducere sani sau abdominoplastie pentru a obtine rezultatul final dorit de pacient.

Recuperarea postoperatorie

Va fi necesara purtarea unui pansament compresiv pentru o perioada de 3 saptamani si a unor ciorapi compresivi antitrombotici care acopera cel putin perioada de repaus la pat, iar dupa doua saptamani este recomandata efectuarea unui masaj usor de stimulare limfatica a zonelor liposuctionate. Echimoze (vanatai) pot persista pana la trei saptamani, insotite de edem local ce se va remite spontan in 3-4 saptamani.

Pentru pacientii care au suferit operatii estetice de liposuctie in zone de la talie in jos, se face tratament anticoagulant postoperator pentru evitarea trombozei venoase.

Rezultatul final va fi vizibil dupa aproximativ 3 luni de la operatie, in cursul acestei perioade observandu-se o scadere treptata a greutatii si a dimensiunii zonelor liposuctionate. Se recomanda evitarea expunerii la raze ultraviolet pentru minim 6 luni dupa operatie.

Cui se adresează?

Operația de liposucție se adresează atât femeilor cat și bărbaților cu excese de grăsime distribuite uniform care nu pot fi eliminate prin regim alimentar și exerciții fizice. Intervenția chirurgicala poate dura intre 2-4 ore, funcție de cantitatea de grăsime care poate fi îndepărtată și complexitatea operației.

Cunoscută și sub denumirea de lipectomie asistată prin aspirație, nu trebuie considerată o intervenție chirurgicală de scădere în greutate - deși s-ar putea să pierdeți puțin în greutate- obiectivul liposucției este de a remodela și de a redefini conturul corpului în zonele care nu răspund la dietă și exerciții fizice.

Liposucția este de cel mai mare beneficiu pentru pacienții care se află la sau aproape de greutatea lor ideală, dar au încă depozite localizate disproporționate de grăsimi pe care exercițiile fizice și dieta nu le reduc.

Liposucția nu va reduce de obicei aspectul celulitei. Cu toate acestea, există un tratament nou bazat pe tehnologia MicroWaves, cum ar fi ONDA , terapie ce ajută pacientul să obțină rezultatele dorite, remodelare corporală și fără oricare dintre acestea putând fi efectuată ca adjuvant la liposucția tradițională.

Zone unde se poate interveni

 • Coapse interioare și exterioare
 • Șolduri și fese
 • Abdomen și talie
 • Brațe
 • Interiorul Genunchiului
 • Zona pieptului
 • Obrajii, bărbia și gâtul
 • Glezne

Liposucția poate fi efectuată singură sau împreună cu alte proceduri de chirurgie plastică, cum ar fi un face lift, reducerea sânilor sau un tummy tuck.

Proceduri complementare

Deoarece multe femei privesc liposucția ca o modalitate de a-și remodela corpul, aceasta este adesea făcută în combinație cu o mărire a sânilor cu implanturi mamare sau cu un lipofilling.

Mai mult, pentru pacienții care au și pielea slăbită, în plus față de excesul de grăsime în unele zone, se poate efectua o procedură de tummy tuck pentru a îmbunătăți rezultatul general al pacientului.

Cât costă o operație de liposucție?

Costul total al liposucției variază în funcție de mărimea și numărul de zone tratate, precum și de tehnicile specifice utilizate.

Consultul anterior operației va permite doctorului să ofere informații complete despre detaliile și condițiile operației, riscurile și posibilele complicații, analizele necesare pre operator, precum și conduita din perioada de recuperare.

Desfășurarea procedurii

Procedura poate fi făcută sub anestezie totală sau locală. În cazul anesteziei totale va fi necesară internarea de o zi. Sunt realizate incizii foarte mici de către chirurgul dumneavoastră estetician, astfel încât să fie bine ascunse. Adesea, atunci când se tratează zone mai mari, se fac incizii multiple pentru fiecare zonă tratată. Al doilea pas constă în pregătirea grăsimii pentru extracție. Grăsimea este aspirată prin tuburi mici de metal, numite canule, care sunt introduse prin incizii.

Canulele sunt deplasate într-o mișcare controlată înainte și înapoi pentru a aspira grăsimea, care este drenată prin tuburi în recipiente. Inciziile sunt închise cu suturi chirurgicale.

Omini logo

VREAU O PROGRAMARE

Pentru consultații, investigații sau proceduri vă puteți programa online și un reprezentant Omini Clinic vă va contacta în cel mai scurt timp posibil.