Omini Clinic - Primul Hub de Chirurgie estetica din N-E României.
PROGRAMARE

Vibrolipoaspirația

Acasa // Vibrolipoaspirația

Ce este și cui se adresează vibrolipoaspirația?

În eforturile de a obține sau menține un corp zvelt, în procesul de remodelare a corpului, în probleme legate de depozitele adipoase localizate sau de excese ponderale, pacienții trec prin diete, masaje, tratamente cu radiofrecvență, proceduri de lipoaspirație sau diverse combinații. Soluția potrivită și metodele cele mai eficiente le poate indica medicul specialist chirurg estetician. Vibrolipoaspirația este o procedură individualizată pentru fiecare caz, pacientul/pacienta discută cu medicul despre ce îți dorește, se evaluează elasticitatea și tonusul pielii, precum și zonele în care urmează a fi efectuată intervenția, volumul și distribuirea grăsimii, pentru a putea stabili intervenția cea mai potrivită sau mixul de soluții cel mai eficient pentru pacient/pacientă.

Vibrolipoaspiratia este o intervenţie chirurgicală efectuată sub anestezie, adresată oricărei zone, care presupune extragerea grăsimii prin microincizii, prin care se introduc canule de lipoaspirație foarte fine, conectate la un aparat de vibrolipoaspiratie. Ele sunt introduse prin incizii de 4-6 mm în zone care sunt greu vizibile, rezultatele fiind vizibile în timp scurt. Pentru pacient este o procedură mult mai accesibilă, eficientă, cu riscuri reduse și mai puțin traumatică pentru organism față de lipoaspirația clasică.

Eficiența tehnicii (nutational infrasonic liposculpture sau n.i.l ®), se datorează în principal vibrațiilor produse de un flux de aer comprimat, care generează dislocarea depozitelor de grăsime și emulsionarea acestora, fiind ușor de absorbite de canulele introduse.

Care e diferența față de lipoaspirația clasică?

Lipoaspirația clasică extrage grăsimea doar prin vidul format de aspirator, de aceea zonele fibroase sunt mai dificil de abordat. Vibrolipoaspirația poate fi aplicată pe orice zonă, cu o mai mare ușurință, volumul de absorbție fiind destul de mare pentru o singură intervenție. Spre deosebire de lipoaspirația simplă, perioada de recuperare în cazul vibrolipoaspirației este mai rapidă și mai ușoară.

Cui îi este adresată vibrolipoaspirația?

Este o intervenție care se adresează persoanelor care doresc să-și îmbunătățească aspectul fizic, să-și remodeleze corpul, doctorul chirurg estetician acordând o atenție crescută persoanelor care declară afecțiuni care pot influența procesul de vindecare.

Ce presupune intervenția?

Vibrolipoaspirația este o procedura chirurgicală prin care se extrage grăsimea localizată în: brațe, torace (anterior, posterior), abdomen, șolduri, coapse, fese, gambe, porțiunea internă a genunchilor, zonele de sub maxilarul inferior.

Este o intervenție chirurgicală și de aceea presupune efectuarea unui set de investigații (analize de sânge, radiografie pulmonară, EKG etc.).

Procedură vizează orice zonă, indiferent care ar fi cantitatea sau calitatea grăsimii localizată în zonele respective. Prin această intervenție se pot corecta aspecte rămase dintr-o lipoaspiraţie precedentă (asimetrii, aspect inestetic al pielii, denivelări). Intervenția poate corecta depozitele refractare din multe zone ale corpului, precum:

 

 • Obraji
 • Bărbie
 • Gât
 • Piept
 • Spate
 • Mijloc
 • Brațe
 • Șolduri
 • Coapse
 • Gambe
 • Genunchi

 

Sunt cazuri în care vibrolipoaspirația poate fi asociată cu alte intervenții de chirurgie estetică, cum ar fi: liftingul facial, reducerea mamară sau abdominoplastia.

În funcție de zonele pe care se intervine, procedura poate dura între 1 și 3 ore. Postoperator se vor urma indicațiile date de medic, local se va aplica un pansament local la nivelul inciziilor și se va recomanda îmbrăcămintea specială elastică pentru a preveni acumularea de sânge sau serozități, pentru reducerea edemului postoperator și pentru a facilita vindecarea. Sunt cazuri în care e nevoie de proceduri suplimentare pentru reducerea excesului de piele.

Edemul postoperator și cicatricile se reduc treptat și recuperarea are loc în decursul a 7-21 zile. Reducerea completă a edemului depinde de fiecare organism (aproximativ 3 luni).

Cu excepția efortului fizic de mare intensitate, începând cu a doua zi după intervenție se pot relua toate activitățile zilnice obișnuite. Antrenamentele sportive se pot relua după două-trei săptămâni.

La fel ca în cazul oricărei intervenții chirurgicale, sunt prezente riscurile corespunzătoare anesteziei, precum și unele care țin de leziuni sau hematoame, echimoze, seroame, acestea fiind rar întâlnite.

Rezultatele în urma vibrolipoaspirației

Rezultatele sunt vizibile imediat după intervenție, deși sunt mascate de edem și echimoze. O evaluare realistă asupra rezultatului final este posibilă de la 2-3 luni. Îndepărtarea unei mari părți a adipocitelor (celulele care înmagazinează grăsimea) împiedică îngrășarea în aceste zone chiar dacă pacientul se îngrașă ulterior. De aceea este recomandat să nu fie variații mari în greutate.

Omini logo

VREAU O PROGRAMARE

Pentru consultații, investigații sau proceduri vă puteți programa online și un reprezentant Omini Clinic vă va contacta în cel mai scurt timp posibil.