PROGRAMARE

TUMMY TUCK - remodelare abdominala (abdominoplastie)

Abdominoplastia reprezinta interventia chirurgicala plastica prin care se indeparteaza excesul de piele si grasime de la nivelul abdomenului. De asemenea, prin aceasta procedura se indeparteaza vergeturile si cicatricile situate in toata zona subombilicala.

Abdominoplastia este indicata femeilor si barbatilor cu conditie fizica buna, dar care au la nivel abdominal un exces de piele, care cade si formeza pliuri abdominale, care poate contine o cantitate variabila de grasime.

Abdominoplastia poate fi recomandata in una din urmatoarele situatii :

  • exces de piele flasca, cazuta, la nivel abdominal, deseori evidentiat in urma curelor de slabire
  • un abdomen care iese mult in evidenta protruzioneaza si este disproportionat cu restul corpului
  • musculatura abdominala flasca, datorita sarcinilor multiple sau a varstei inaintate (poate fi asociata sau nu cu straturi de grasime)
  • exces de grasimi concentrate sub pielea abdomenului

 

Cum decurge operatia?

Operatia poate dura intre 2-4 ore, sub anestezie generala, functie de complexitatea cazului. Abdominoplastia consta in liposuctia abdomenului superior, periombilical si a flancurilor, concomitent cu indepartarea sortului subombilical si mutarea buricului intr-o noua locatie, in acest fel vor fi eliminate si vergeturile situate in toata zona subombilicala.

Acest tip de interventie chirurgicala va lasa o cicatrice vizibila sub forma unei linii continue de la un sold la altul. Cicatricea este situata la baza zonei pubiene si poate fi usor mascata de lenjerie.

 

OMINI BONUS

La OminiClinic, Tummy Tuck- abdominoplastia - include si liposuctionarea grasimilor si utilizarea tehnicii BodyTite pentru un plus de fermitate si strangere a pielii. Talia arata mult mai subtire si rezultate finale sunt mult mai bune decat in procedura mini standard.

 

Recuperarea postoperatorie

Dupa operatie, te vei recupera in rezervele dedicate ale clinicii si vei ramane pentru monitorizare peste noapte, putand pleca acasa a doua zi.

Este necesara purtarea unui corset abdominal compresiv si a ciorapilor compresivi antitrombotici pentru o perioada de repaus. Este recomandat masajul de drenaj limfatic dupa 2 saptamani si gimnastica medicala usoara pentru tonifierea musculaturii din zona abdomenului.

Firele se indeparteaza la 14 zile. Cicatriciile au o perioada de crestere pana la 6-8 saptamani in care devin violacee. Ulterior, spre un an de zile, ele se vor estompa si vor deveni albe, usor de ascuns sub linia chilotilor. Iti vei putea relua partial activitatile de zi cu zi dupa 2 saptamani si complet dupa 6 saptamani.

Omini logo

VREAU O PROGRAMARE

Pentru consultații, investigații sau proceduri va puteți programa online și un reprezentant Omini Clinic vă va contacta în cel mai scurt timp posibil.