Omini Clinic - Primul Hub de Chirurgie estetica din N-E României.
PROGRAMARE

Abdominoplastia - soluția sigură pentru redefinirea abdomenului

Acasa // Abdominoplastia - soluția sigură pentru redefinirea abdomenului

Abdominoplastia - soluția sigură pentru redefinirea abdomenului

omini-img

Un abdomen tonifiat și plat, fără celulită și fără piele lăsată - acesta este rezultatul la care vor să ajungă cei mai mulți pacienți care aleg abdominoplastia. Solicitată atât de femei, cât și de bărbați, abdominoplastia (sau Tummy Tuck) este intervenția chirurgicală prin care se îndepărtează excesul de piele și grăsime de la nivelul abdomenului, la fel și vergeturile și cicatricile situate în toată zona subombilicală.

Abdominoplastie sau liposucție?

omini-img

De foarte multe ori, intervenția de abdominoplastie este confundată cu procedura de liposucție realizată la nivelul abdomenului.

Abdominoplastia este operația care vizează abdomenul sau doar o anumită zonă a acestuia (abdomenul superior sau abdomenul inferior). Legătura dintre abdominoplastie și liposucție este că, acolo unde e necesar, procedura Tummy Tuck este completată de liposucționarea flancurilor laterale pentru crearea unui aspect uniform și a unui rezultat mulțumitor pentru pacient în urma operației.

Abdominoplastia

 • este o intervenție chirurgicală mai lungă ca durată;
 • se realizează o incizie mai lungă (sub linia chilotului);
 • este realizată în zone care nu sunt expuse de obicei;
 • în cadrul intervenției se elimină fragmente de piele;
 • în timpul operației sunt reparate țesuturile deteriorate;
 • perioada de recuperare este mai lungă.

Liposucția

 • se face pentru a îndepărta depozitele excesive de grăsimi;
 • abordul se face cu ajutorul unor sonde, prin incizii punctiforme, de câțiva milimetri;
 • cu ajutorul liposucției se aspiră grăsimea din diferite zone ale corpului, nu doar din abdomen;
 • perioada de recuperare este mai mică.

Sunteți un candidat potrivit pentru intervenția de abdominoplastie?

Abdominoplastia este indicată femeilor și bărbaților care au o condiție fizică bună, dar care au în zona abdomenului un exces de piele, care cade și formează pliuri abdominale și care poate conține o cantitate variabilă de grăsime.

Abdominoplastia poate fi recomandată în una din următoarele situații:

omini-img
 • aveți, la nivel abdominal, un exces de piele căzută, flască, deseori evidențiat în urma curelor de slăbire;
 • abdomenul iese mult în evidență și este disproporționat cu restul corpului;
 • musculatura abdominală este lipsită de tonus, ca urmare a sarcinilor multiple sau a vârstei înaintate (poate fi asociată sau nu cu straturi de grăsime);
 • aveți un exces de grăsimi concentrate sub pielea abdomenului.

O abdominoplastie este, de asemenea, o opțiune pentru bărbații sau femeile care au fost odată supraponderali și încă mai au depuneri în exces de grăsime sau piele lăsată în jurul abdomenului.

Un Tummy Tuck este potrivit pentru pacienții care au o greutate stabilă și sunt sănătoși. Femeile care au avut mai multe sarcini pot găsi procedura utilă pentru a strânge mușchii abdominali și pentru a reduce pielea.

Cum decurge intervenția?

omini-img

Operația poate dura între 2-4 ore, sub anestezie generală, în funcție de complexitatea cazului. Abdominoplastia constă în liposucția abdomenului superior, periombilical și a flancurilor, concomitent cu îndepărtarea sortului subombilical și mutarea buricului într-o nouă locație, în acest fel vor fi eliminate și vergeturile situate în toată zona subombilicală.

Acest tip de intervenție chirurgicală va lăsa o cicatrice vizibilă sub forma unei linii continue de la un sold la altul. Cicatricea este situată la baza zonei pubiene și poate fi ușor mascată de lenjerie.

Doriți să înlăturați doar grăsimea în exces din zona abdomenului inferior? Aflați mai multe despre intervenția Mini Tummy Tuck!

Recuperarea după operația de abdominoplastie

omini-img

După operație, recuperarea va fi în rezervele dedicate ale clinicii și veți beneficia de monitorizare peste noapte. Veți putea pleca acasă a doua zi.

În următoarea perioadă, este necesară purtarea unui corset abdominal compresiv și a ciorapilor compresivi antitrombotici în perioada de repaus. Este recomandat masajul de drenaj limfatic după 2 săptămâni și gimnastică medicală ușoară pentru tonifierea musculaturii din zona abdomenului.

Firele se îndepărtează la 14 zile, iar cicatricele sunt mai proeminente 6-8 săptămâni după intervenție, când devin violacee. Ulterior, spre un an de zile, ele se vor estompa și vor deveni albe, ușor de ascuns sub linia articolelor vestimentare. Reluarea activităților se poate face parțial după 1- 2 săptămâni și integral după 6 săptămâni.

Cui nu i se adresează abdominoplastia?

Nu se recomandă abdominoplastia femeilor care urmează să rămână însărcinate și ideal este ca acestea să amâne operația până la ultima sarcină. În timpul operației, mușchii verticali sunt strânși, iar sarcinile viitoare pot separa acei mușchi.

Tummy Tuck ar trebui să fie o ultimă soluție după ce ați încercat orice altceva, nu constituie o alternativă la scăderea în greutate. De asemenea, în completarea informațiilor corecte despre abdominoplastie, puteți descoperi care sunt miturile legate de această intervenție.

Abdomenul dumneavoastră are un aspect care vă nemulțumește și vă împiedică să vă atingeți obiectivele? Programați-vă la consultația inițială cu dr. Theodor Motruc și aflați dacă abdominoplastia este intervenția de care aveți nevoie!

Omini logo

VREAU O PROGRAMARE

Pentru consultații, investigații sau proceduri vă puteți programa online și un reprezentant Omini Clinic vă va contacta în cel mai scurt timp posibil.