Omini Clinic - Primul Hub de Chirurgie estetica din N-E României.
PROGRAMARE

Remodelarea corporală cu liposucție

Acasa // Remodelarea corporală cu liposucție

Remodelarea corporală cu liposucție

omini-img

O siluetă perfectă nu înseamnă raportarea corpului la anumite standarde, ci satisfacția unui pacient atunci când vorbește despre cum se simte în propriul corp. Liposucția este o intervenție prin care pot fi sculptate anumite zone ale corpului, prin îndepărtarea grăsimii în exces. La această intervenție pot apela pacienții care au încercat să reducă grăsimea prin alimentație sănătoasă și prin practicarea sportului, dar nu au reușit să ajungă la rezultatul dorit.

În momentul de față. liposucția este metoda cea mai eficientă de remodelare corporală, atât pentru femei cât și pentru bărbați.

Știați că… celulele grase ale corpului se înmulțesc ca număr (hiperplazie) doar până în jurul vârstei de 4 ani? Dincolo de această vârstă, celulele grase nu se mai înmulțesc ca număr, ele având totuși capacitatea de a-și mări volumul (până la de peste 1000 ori) prin acumularea de grăsimi.

Ce treatează liposucția și care sunt zonele de intervenție

Liposucția este soluția ideală pentru persoanele care se află aproape de greutatea lor normală, dar încă mai au zone din corp cu depozite de grăsimi distribuite disproporționat. Intervenția nu se referă la reducerea greutății corporale, ci are drept scop remodelarea și redefinirea conturului corpului.

Există o limită maximă de siguranță a cantității de grăsime ce poate fi îndepărtată în cadrul unei intervenții de liposucție, de aceea aceasta nu înlocuiește un proces de slăbire. E bine de reținut și faptul că liposucția nu reduce mereu aspectul celulitic, dar puteți apela la alte tratamente dedicate special reducerii celulitei.

Liposucția se poate aplica în următoarele zone:

 • Obraji, bărbie și gât
 • Brațe
 • Zona pieptului
 • Abdomen și talie
 • Șolduri și fese
 • Coapse (zona interioară/exterioară)
 • Interiorul genunchiului
 • Glezne
 • Gambe

Aflați dacă liposucția este intervenția de care aveți nevoie

Liposucția aduce cel mai mare beneficiu pacienților care se află la sau aproape de greutatea lor ideală, dar au încă depozite localizate disproporționate de grăsimi pe care exercițiile fizice și dieta nu le reduc. Astfel, liposucția este destinată:

omini-img
 • deopotrivă femeilor și bărbaților;
 • persoanelor care au excese de grăsime pe care nu le pot elimina prin regim alimentar și exerciții fizice;
 • pacienților care doresc să remodeleze anumite părți ale corpului;
 • celor care au o greutate corporală normală, dar sunt deranjați de excesul de grăsime din zona cervicală, abdominală, a brațelor sau a coapselor.

Liposucția nu este o intervenție chirurgicală dedicată în special scăderii în greutate și, deși pierdeți destul din greutate, obiectivul intervenției este de a remodela și de a redefini conturul corpului în zonele care nu răspund la dietă și exerciții fizice.

Cum decurge o intervenție de remodelare corporală cu liposucție

Liposucția se efectuează cu ajutorul unor sonde care aspiră grăsimea, după ce a fost introdusă in prealabil o soluție medicamentoasă, cu scopul de a liza celulele grase și de a reduce volumul sângerării.

La baza intervenției stau incizii punctiforme, de câțiva milimetri, care permit pătrunderea unor sonde de metal, numite canule. Canulele sunt deplasate printr-o mișcare controlată înainte și înapoi. Acestea aspiră grăsimea, înlăturând-o astfel din organism. Inciziile sunt închise cu suturi chirurgicale și se vor cicatriza bine, rămânând ascunse în pliurile naturale ale pielii.

Procedura are loc sub anestezie locală sau totală și este urmată de o spitalizare de 24-48h. După externare, sunt necesare câteva zile de tratament cu antibiotic, antiinflamator, suportiv și anticoagulant. Operația în sine durează între 1,5 - 3 ore.

Liposucția - descoperiți care sunt principalele tipuri de intervenție

Liposucția cervicală

Liposucția cervicală este procedura chirurgicală prin care se corectează:

 • volumul gâtului - mărit din cauza acumulării de țesut adipos în exces;
 • bărbia dublă sau triplă;
 • șanțurile pronunțate la nivelul nasului;
 • pomeții voluminoși;
 • linia mandibulară asimetrică.

Parcursul acestei intervenții începe cu o consultație de informare, în cadrul căreia se discută toate detaliile - istoricul medical, medicamentația și nedumeririle cu privire la această intervenție. Chirurgul estetician va analiza structura facială, elasticitatea pielii, tonusul muscular și va explica opțiunile de tratament disponibile. Liposucția cervicală poate fi efectuată sub anestezie generală, locală sau cu sedare ușoară, iar operația durează 1-2 ore în funcție de gradul de complexitate. De cele mai multe ori, liposucția cervicală se efectuează în ambulatoriu, iar pacientul poate merge acasă în aceeași zi.

Avantajele liposucției cervicale:

 • tenul capătă un aspect odihnit;
 • fizionomia dobândește o mai bună simetrie;
 • pielea devine mai elastică;
 • este îmbunătățit tonusul muscular;
 • este recomandată atât femeilor cât și bărbaților;
 • îmbunătățirile sunt vizibile pentru pacienți cu vârste de la 30 până la 60 de ani (și mai mult).

Liposucția cu radiofrecvență

Liposucția asistată de radiofrecvență (cunoscută și sub denumirea de RFAL sau BodyTite și FaceTite) este o procedură care folosește energia termică pentru a promova strângerea pielii, dar și pentru a elimina grăsimea nedorită. Folosirea undelor de radiofrecvență poate completa tehnicile tradiționale de liposucție, dizolvând grăsimea și facilitând producția de elastină și colagen.

RFAL se desfășoară sub anestezie generală (în funcție de numărul de zone tratate) sau locală. Chirurgul realizează o mică incizie asupra zonei ce urmează a fi tratată și introduce un electrod care conduce curentul de radiofrecvență. Undele de radiofrecvență sunt ghidate în sus, prin țesutul adipos, cu ajutorul unui alt electrod ce supraveghează temperatura zonei. Pe măsură ce undele de radiofrecvență lichefiază grăsimea, aceasta este aspirată din corp cu ajutorul unei canule. În tot acest timp, undele de radiofrecvență stimulează producerea de colagen sub piele, făcând zona tratată să arate mai ferm și tonifiată.

Liposucția asistată de radiofrecvență are următoarele avantaje:

 • strânge pielea în exces;
 • se efectuează cu multă precizie;
 • undele de radiofrecvență dizolvă grăsimea și stimulează și producția de colagen în același timp;
 • intervenția estompează aspectul de celulită;
 • inciziile lasă cicatrici sunt minore;
 • perioada de recuperare este mai scurtă.

Liposucția RFAL poate fi folosită în zone ale corpului ca: bărbia, gâtul, brațele, sânii, abdomenul, șoldurile, fesele și genunchii și este destinată pacienților cu o stare generală de sănătate bună, dar are au zone cu depozite de grăsimi localizate.

Liposucția coapselor

omini-img

Eliminarea grăsimii din zona coapselor se face cu ajutorul liposucție tradiționale, dar este completată de folosirea unor tehnologii speciale. Procedura presupune injectarea unei soluții formate dintr-un mix antialgic (care previne durerea) și hemostatic, o cantitate de soluție salină și epinefrină, pentru producerea contracției vaselor de sânge din zona respectivă. Ulterior, se realizează incizii fine, respectiv introducerea unui dispozitiv de aspirare la nivelul țesutului adipos dintre mușchi și tegument.

În cazul liposucție la nivelul coapselor este necesară purtarea unui pansament compresiv pentru o perioadă de 3 săptămâni și a unor ciorapi compresivi antitrombotici. După două săptămâni de la intervenție este recomandată efectuarea unui masaj usor de stimulare limfatică a zonelor liposucționate. Vânătăile pot persista până la trei săptămâni, după care se estompează treptat.

Vibrolipoaspirația

Vibrolipoaspirația este o intervenţie chirurgicală individualizată, efectuată sub anestezie, adresată oricărei zone, care presupune extragerea grăsimii prin microincizii, prin care se introduc canule de lipoaspirație foarte fine, conectate la un aparat de vibrolipoaspirație. Ele sunt introduse prin incizii de 4-6 mm în zone care sunt greu vizibile, rezultatele evidențiindu-se în timp scurt.

Pentru pacient este o procedură mult mai accesibilă, eficientă, cu riscuri reduse și mai puțin traumatică pentru organism față de lipoaspirația clasică.

Vibrațiile sunt produse de un flux de aer comprimat, care generează dislocarea depozitelor de grăsime și emulsionarea acestora, fiind ușor de absorbite de canulele introduse.

În funcție de zonele pe care se intervine, procedura poate dura între 1 și 3 ore, iar cicatricile se reduc treptat și recuperarea are loc în decursul a 7-21 zile.

Care sunt procedurile care vin în completarea liposucției

Concomitent cu liposucția sau separat de această intervenție, remodelarea corporală poate fi completată cu mărirea sânilor cu implanturi mamare, lipofilling, lipolaser, abdominoplastie, face lift sau proceduri asistate de noile tehnologii, precum ONDA CoolWaves sau criolipoliza.

Cel mai bun sfat în vederea alegerii intervențiilor complementare îl poate oferi medicul chirurg estetician. Factorii care contribuie la aceste decizii țin de detaliile și condițiile operației, riscurile și posibilele complicații, analizele necesare pre operator, precum și conduita din perioada de recuperare.

Efectele liposucției - cum puteți să vă bucurați de rezultate mai mult timp

Pentru menținerea rezultatelor, e necesar ca pacientul să adopte un stil de viață sănătos - o dietă alimentară adecvată și exerciții fizice regulate. Altfel, în cazul unei creșteri bruște în greutate după operație, grăsimea s-ar putea depune din nou în zona în cauză (într-o cantitate mai mică decât în celelalte zone).

Rezultatul final va fi vizibil după aproximativ 3 luni de la operație, în cursul acestei perioade observându-se o scădere treptată a greutății și a dimensiunii zonelor liposucționate. Se recomandă evitarea expunerii la raze ultraviolet pentru minim 6 luni după operație.

Liposucția este o procedură de chirurgie estetică menită să retușeze forma corpului pentru restabilirea echilibrului și creșterea stimei de sine. Pentru decizii corecte și ferme, cel mai bun aliat în această incursiune este medicul specialist în chirurgie estetică, care va prescrie o schemă de tratament ținând cont de nevoile și dorințele dumneavoastră.

Faceți alegeri sănătoase, și bucurați-vă de avantajele remodelării corporale cu intervenția de liposucție. Programați-vă la consultația inițială cu dr. Theodor Motruc!

Omini logo

VREAU O PROGRAMARE

Pentru consultații, investigații sau proceduri vă puteți programa online și un reprezentant Omini Clinic vă va contacta în cel mai scurt timp posibil.