PROGRAMARE

Abdominoplastia - remodelarea abdominala

Acasa // Abdominoplastia - remodelarea abdominala

Ce este abdominoplastia?

Abdominoplastia reprezintă intervenția chirurgicală plastică prin care se îndepărtează excesul de piele și grăsime de la nivelul abdomenului. De asemenea, prin această procedură se îndepărtează vergeturile și cicatricile situate în toată zona subombilicală.

Operația estetică de abdominoplastie poate viza abdomenul superior, inferior sau întreg abdomenul. Acolo unde este necesar, abdominoplastia este completată de liposucționarea flancurilor laterale pentru crearea unui aspect uniform și a unui rezultat mulțumitor pentru pacient în urma operației.

Care sunt diferențele dintre abdominoplastie și liposucție?

În cazul abdominoplastiei, vorbim despre o intervenție chirurgicală majoră, în care se realizează incizii mari, de obicei în zone care nu sunt expuse de obicei, se elimină cm din piele și se repară țesuturile deteriorate. În intervenția de liposucție, care se face pentru a îndepărta depozitele excesive de grăsimi, se asipră grăsimea din diferite zone ale corpului. Existând mai puține tăieturi, perioada de recuperare este mai mică.

Cui se adresează abdominoplastia?

Abdominoplastia este indicată femeilor și bărbaților cu condiție fizică bună, dar care au la nivel abdominal un exces de piele, care cade și formează pliuri abdominale, care poate conține o cantitate variabilă de grăsime.

Abdominoplastia poate fi recomandată în una din următoarele situații:

  • exces de piele, căzută, flască, la nivel abdominal, deseori evidențiat în urma curelor de slăbire
  • un abdomen care iese mult în evidență protruzionează și este disproporționat cu restul corpului
  • musculatura abdominală flască, datorită sarcinilor multiple sau a vârstei înaintate (poate fi asociată sau nu cu straturi de grăsime)
  • exces de grasimi concentrate sub pielea abdomenului

O abdominoplastie este, de asemenea, o opțiune pentru bărbații sau femeile care au fost odată supraponderali și încă mai au depuneri în exces de grăsime sau piele flască în jurul abdomenului.

Un tummy tuck este potrivit pentru pacienții care au o greutate stabilă și sunt sănătoși. Femeile care au avut mai multe sarcini pot găsi procedura utilă pentru a strânge mușchii abdominali și pentru a reduce pielea.

Cum decurge intervenția?

Operația poate dura între 2-4 ore, sub anestezie generală, în funcție de complexitatea cazului. Abdominoplastia constă în liposucția abdomenului superior, periombilical și a flancurilor, concomitent cu îndepărtarea sortului subombilical și mutarea buricului într-o nouă locație, în acest fel vor fi eliminate și vergeturile situate în toată zona subombilicală.

Acest tip de intervenție chirurgicală va lăsa o cicatrice vizibilă sub forma unei linii continue de la un sold la altul. Cicatricea este situată la baza zonei pubiene și poate fi ușor mascată de lenjerie.

Recuperarea postoperatorie

După operație, recuperarea va fi în rezervele dedicate ale clinicii, și veți beneficia de monitorizare peste noapte. Veți putea pleca acasă a doua zi.

Este necesară purtarea unui corset abdominal compresiv și a ciorapilor compresivi antitrombotici pentru o perioada de repaus. Este recomandat masajul de drenaj limfatic după 2 săptămâni și gimnastică medicală ușoară pentru tonifierea musculaturii din zona abdomenului.

Firele se îndepărtează la 14 zile. Cicatriciile au o perioadă de creștere până la 6-8 săptămâni în care devin violacee. Ulterior, spre un an de zile, ele se vor estompa și vor deveni albe, ușor de ascuns sub linia articolelor vestimentare. Reluarea activităților se poate face parțial după 2 săptămâni și integral după 6 săptămâni.

Cui nu i se adresează abdominoplastia?

Nu se recomandă abdominoplastia femeilor care urmează să rămână însărcinate, ideal este ca acestea să amâne operația până la ultima sarcină. În timpul operației, mușchii verticali sunt strânși, iar sarcinile viitoare pot separa acei mușchi.

Tummy Tuck ar trebui să fie o ultimă soluție după ce ați încercat orice altceva, nu constituie o alternativă la scăderea în greutate.

Omini logo

VREAU O PROGRAMARE

Pentru consultații, investigații sau proceduri vă puteți programa online și un reprezentant Omini Clinic vă va contacta în cel mai scurt timp posibil.