Omini Clinic - Primul Hub de Chirurgie estetica din N-E României.
PROGRAMARE

Mărirea sânilor cu sau fără implanturi mamare

Timp de citire: 4 minute

Acasa // Articole // Mărirea sânilor cu sau fără implanturi mamare

 

Mărirea sânilor, cunoscută ca și mamoplastie de augmentare sau augmentare mamară este o intervenție chirurgicală care are rolul de a modifica forma și dimensiunea existentă a sânilor, fiind una dintre cele mai solicitate intervenții în domeniul chirurgiei plastice și estetice.

Remodelarea corporală ar putea avea ca punct de start remodelarea bustului. Pe lângă impactul vizual și noua imagine creată, poate cea mai importantă schimbare pe care o generează o astfel de intervenție este imaginea nouă pe care o are pacienta despre sine.

Alegerea acestei intervenții poate fi de natură estetică sau de reconstrucție a sânilor după o mastectomie / modificări de formă ale pieptului apărute după sarcină/ alăptare/ scădere în greutate. Mărirea sânilor se poate efectua atât cu ajutorul implanturilor mamare, cât și cu ajutorul transferului de grăsime – lipofilling.

Augmentarea mamară cu implanturi mamare

În cazul acestui tip de intervenție, mărirea sânilor se va efectua cu ajutorul unor implanturi mamare siliconice.

Scopul operației este de a volumiza sânii prin introducerea unui implant mamar în vederea obținerii unei forme mai frumoase, în armonie cu proporțiile corpului. Având în vedere că acestea pot fi de diferite forme și dimensiuni, înainte de stabilirea intervenției, este necesară o consultație medicală cu chirurgul estetician. Astfel, după efectuarea unei examinări medicale de specialitate, se vor stabili toate detaliile preoperatorii și postoperatorii. 

Intervenția este efectuată sub anestezie generală și durează aproximativ 1h 30', durata acesteia putând varia în funcție de complexitatea cazului.

Inciziile vor fi efectuate sub sâni, în jurul areolei sau la nivelul axilei. Implantul va fi introdus deasupra sau sub mușchiul pectoral, fiind centrat în spatele mamelonului.  Linia de incizie va fi închisă cu suturi fine, iar cicatricile vor fi puțin vizibile.  

Reluarea activității socio-profesionale se va efectua după aproximativ 1 săptămână, iar efortul fizic va fi evitat. Este recomandat ca între o sarcină, respectiv alăptare să existe o distanță de 1 an.

Mărirea sânilor cu grăsime proprie

Acest tip de intervenție folosește liposucția pentru a preleva grăsimea din alte părți ale corpului și a o injecta în sâni. Aceasta este o opțiune de mărire a sânilor pentru femeile care caută o creștere relativ mică a dimensiunii sânilor, fără a apela la implanturile siliconice.

Pe lângă faptul că este o procedura care îmbunătățește forma sânului fără utilizarea implanturilor mamare, mărirea sânilor cu grăsime proprie oferă beneficii precum:

- incizii mici și discrete în zona/ zonele din care s-a prelevat grăsimea;

- timp de recuperare mai scurt;

- rată mică a complicațiilor;

- șanse inexistente de respingere a transferului. 

Intervenția durează aproximativ 1 h 30' - 2h și se efectuează sub anestezie generală. În prima etapă se va preleva grăsimea de pe o zona cu exces, urmând a fi supusă procesului de centrifugare si purificare. Grăsimea rezultată va fi introdusă în sâni cu ajutorul unor canule fine și va permite o dozare echilibrată.

Perioada de recuperare presupune aceleași restricții și recomandări precum recuperarea după mărirea sânilor cu implanturi.

Concluzionând, mărirea sânilor poate fi efectuată cu ajutorul implanturilor mamare sau a transferului de grăsime. Informațiile prezentate mai sus au rolul de a le diferenția pe cele două, urmând ca informații suplimentare și recomandări de specialitate să fie oferite în cadrul consultației inițiale. 

La Omini Clinic Iași, punem la dispoziție ambele tipuri de intervenții: mărirea sânilor cu implanturi mamare siliconice și cu transfer de grăsime.

Întreaga noastră listă de prețuri, actualizată, poate fi accesată aici: https://www.ominiclinic.ro/preturi.html#id35