Omini Clinic - Primul Hub de Chirurgie estetica din N-E României.
PROGRAMARE

Vulvoplastia - Informatii esentiale

Timp de citire: 2 minute

Acasa // Articole // Vulvoplastia - Informatii esentiale

Chirurgia intimă, cunoscută și sub denumirea de chirurgie genitală estetică, este un domeniu destul de nou al chirurgiei plastice, şi deseori un subiect tabu pentru multe persoane. Scopul acestei operații este de a crește încrederea în sine și calitatea vieții prin schimbarea aspectului zonei intime.

Ce este vulvoplastia

Corecția chirurgicală a unei vulve deformate, asimetrică sau excesiv de mari se numește vulvoplastie. Vulvoplastia poate fi efectuată pentru a corecta anomaliile vaginului, apărute in urma unor leziuni în timpul nașterii, o dată cu înaintarea în vârstă sau în urma unei vătămări. O vulvoplastie cosmetică este o alternativă care devine din ce în ce mai populară, deoarece femeile își doresc un corp perfect și confortul maxim în viaţa lor sexuală. De asemenea, operaţia de vulvoplastie poate atenua durerea resimţită de anumite femei atunci când practică unele sporturi, exemplul ar fi ciclismul. Vulvoplastia se referă la mărirea sau la reducerea organelor genitale externe ale femeilor și poate include: labioplastie, himenoplastie si vaginoplastie.

Fiecare dintre aceste proceduri are un rol bine determinat:

  • labioplastia modelează labiile – în funcţie de aspectul lor ( prea mari sau prea mici);

  • himenoplastia reface himenul rupt si poate reinstala virginitatea (din punct de vedere fizic);

  • iar vaginoplastia redă musculaturii vaginale supleţea de care are nevoie.

Beneficiile intervenţiei de vulvoplastie

Datorită faptului că femeile vor să se simtă mulţumite şi satisfăcute cu aspectul lor fizic, foarte des ele apelează la vulvoplastie precum și la alte proceduri de chirurgie plastică.

Vulvoplastia cosmetică poate oferi:

  • Stimă de sine ridicată;

  • O viaţă sexuală îmbunătăţită;

  • O îmbunătăţire a aspectul fizic.

Informaţii despre intervenția de vulvoplastie

Vulvoplastia se efectuează sub anestezie generală, iar operația în sine este o procedură simplă care durează între 40 și 60 de minute, şi implică o tăiere uşoară a excesului de piele și remodelarea zonei care trebuie corectată. În urma intervenţiei cicatricile sunt aproape invizibile, iar refacerea durează aproximativ o săptămână. Toate activităţile zilnice pot fi reluate în termen de 3 săptămâni, iar viaţa sexuală se reîncepe după 6 săptămâni.