Omini Clinic - Primul Hub de Chirurgie estetica din N-E României.
PROGRAMARE

Când este cazul să apelezi la blefaroplastie

Ce este blefaroplastia

Blefaroplastia, numită și chirurgia pleoapelor, este procedura de corecție a excesului de piele și grăsime de la nivelul pleoapelor, fie că vorbim de cele superioare sau cele inferioare. Corecția “pungilor” de la nivelul ochilor poate fi efectuată atât în scopuri medicale (în cazul în care pleoapele cu un aspect căzut diminuează practic din câmpul vizual), cât și în scopuri estetice, mai des întâlnite fiind cazurile din urmă.

Când este cazul să apelezi la blefaroplastie

La fel ca multe alte probleme la nivelul aspectului pielii, cele legate de aspectul ochilor intervin odată cu înaintarea în vârstă, când pielea își pierde elasticitatea care o caracterizează. Totodată, excesul de piele și grăsime poate afecta câmpul vizual și duce la apariția de cearcăne, pungi sub ochi și riduri mai puțin profunde. Așadar, pacienții care apelează la intervenția de blefaroplastie sunt fie nemulțumiți de dificultățile de vedere care apar din această cauză, fie pur sau pur și simplu își doresc să corecteze acest defect al feței pentru îmbunătățirea fizionomiei. Oricare ar fi motivul, rezultatele sunt impresionante. Important de știut este faptul că intervenția nu este totuși recomandată persoanelor care au în spate un background de boli oculare ca sindromul ochiului uscat sau glaucom și nu numai.

Cum se realizează blefaroplastia

Cel mai simplu spus, blefaroplastia înseamnă, practic, îndepărtarea excesului adipos din zona ochilor. Este o intervenție care se practică deopotrivă pe pacienții bărbați și femei. Cel mai adesea, blefaroplastia este cerută de pacienții care doresc să corecteze pungile de sub ochi, excesul de grăsime de la nivelul pleoapei superioare, ptoza – aspectul căzut al pleoapei inferioare sau ridurile fine de la nivelul ochilor.

Cât durează intervenția

Intervenția de blefaroplastie durează în jur de două ore și se realizează cu anestezie locală sau generală. Aceasta nu necesită spitalizare, iar pentru rezultate optime la nivelul feței, se recomandă uneori și liftingul facial.

Omini logo

VREAU O PROGRAMARE

Pentru consultații, investigații sau proceduri vă puteți programa online și un reprezentant Omini Clinic vă va contacta în cel mai scurt timp posibil.