Omini Clinic - Primul Hub de Chirurgie estetica din N-E României.
PROGRAMARE

Top 5 nemultumiri ale femeilor cu sani prea mari

Timp de citire: 3 minute

Acasa // Articole // Top 5 nemultumiri ale femeilor cu sani prea mari

 Cele mai multe femei isi doresc sani mai mari, mai fermi si mai frumosi, dar sunt si femei care, avand sanii prea mari in raport cu restul corpului, si-ar dori sani mai mici si mai ridicati. Dorinta de a avea sani mai mici deriva din aspecte sociale, medicale, emotionale si, adesea, o operatie estetica de reductie a sanilor (mamoplastia de reductie) este o solutie potrivita. Există mai multe tehnici pentru micsorarea tesutului mamar, chirurgul stabilind ce i se potriveste fiecarei paciente. Nu exista tratamente nechirurgicale sau exercitii fizice care sa aiba rezultate semnficative asupra marimii sanilor. Marimea sanilor poate influenta considerabil viata, modul in care te imbraci, si cat de bine te simti cu propria persoana.

 Principalele aspecte aduse in discutie de femeile cu sani mari, grei si lasati sunt legate de dureri de spate, imbracaminte, disconfort, apreciere de sine, probleme de postura. Pornind de la acestea, am alcatuit un top cu 5 motive pentru care femeile nu sunt multumite de sanii lor mari.

1. Sanii prea mari sunt cauza unor dureri de spate

 Frecvent mentionate sunt durerile dureri de gat, umar, brate sau de spate, care sunt mai intense atunci cand sanii grei creeaza o tensiune si asupra coloanei (cifoza, scolioza). Sanii prea mari sunt adesea durerosi mai ales seara, cand are loc renuntarea la sutien sau in perioadele menstruale cand apare senzatia de umflare si cand sensibilitatea la nivelul sanilor creste.

2. Supradezvoltarea sanilor provoaca probleme ale pielii

 Apare iritația sau depigmentarea pielii în zona șanțului submamar (zona de sub sâni), pielea de sub san iritandu-se de la contactul permanent, iar cea de pe sani se intinde si se pot forma vergeturi. În cazul sanilor mari si grei, bretelele stranse ale sutienului au scopul de a mentine ridicati, insa pot lasa urme pe piele si roseli inestetice. Imbatranirea pielii si gravitatia provoacă lasarea sanilor (ptoza mamara) si le oferă un aspect inestetici.

3. Alegerea elementelor de vestimentație devine mai dificila cand sanii sunt voluminosi

 În găsirea unei vestimentații adecvate, apar adesea momente dificile pentru că multe din produsele de lenjerie intima au efect de push-up sau straturi de burete mult prea pline tocmai pentru femeile cu sani mai mici. Sutienele fara burete nu ofera sustinerea necesara unor sani mari si evidentiaza aspectul lasat al sanului. In plus, alegerea unui sutien devine dificila pentru că adesea cele mai frumoase modele au bretele si materiale prea subtiri pentru a sustine sanii mari. Alegerea se dovedeste dificila si in cazul unei bluze sau unei rochii atunci cand proportiile nu sunt echilibrate cu restul corpului.

ominiclinic

4. Apar dificultati in practicarea unui sport

 Femeilor cu sanii mari le este afectată semnificativ libertatea de mișcare, abilitatea sau chiar au restrictii in a practica diverse activitati fizice, precum jogging-ul, saritul corzii sau tenisul. Pentru sanii mai mari e nevoie de un alt nivel de sustinere, exercițiile sunt mai complicate, și performanța mai greu de atins.

5. Neplaceri la nivel psihologic

 Percepția negativa asupra corpului afecteaza stima de sine, viata sociala si intima, femeile putand dezvolta diverse complexe din aceasta nemultumire a felului in care arata. Se pot izola sau pot evita implicarea in relatii.

 Sanii voluminosi sau asimetriile mamare, indiferent de motiv (constitutie, factori genetici sau din cauza modificarilor hormonale), pot sa fie pe termen lung o povara pentru organismul si pentru psihicul unei femei. Solutia dată de chirurgia estetica este interventia de reducere a sanilor, care aduce sanii mari, moi si lasati la o dimensiune potrivita toracelui. In afara de aceste avantaje, cercetarile spun ca femeile care au trecut printr-o interventie de mamoplastie de reductie prezinta un risc mult mai mic de cancer mamar.


ominiclinic