Omini Clinic - Primul Hub de Chirurgie estetica din N-E României.
PROGRAMARE

Tot ce trebuie să știi despre liftingul facial

Timp de citire: 3 minute

Acasa // Articole // Tot ce trebuie să știi despre liftingul facial

Ce este liftingul facial?

Domeniul chirurgiei estetice se află într-o continuă evoluție și ne arată că există rezolvări la tot mai multe tipuri de probleme legate de aspectul fizic. Astfel că exigențele pacienților cresc, dar și tehnologia medicală evoluează pe măsură. Apar tot mai multe tipuri de intervenții care vin în ajutorul celor care doresc să își mențină un aspect tânăr al pielii. Fie că vorbim de proceduri mai mult sau mai puțin invazive, trebuie să știm că e necesar să le găsim pe cele care se potrivesc nevoilor fiecărui pacient. Liftingul facial este probabil cea mai cunoscută metodă de îmbunătățire a aspectului feței și este intervenția chirurgicală care înlătură surplusul de piele de la nivelul feței. Procedura mai poate fi folosită și pentru zona gâtului sau zona inferioară.

Cum se desfășoară intervenția de lifting facial?

În urma discuției cu medicul specialist se va constata calitatea pielii pacientului și eventuale asimetrii. Liftingul facial necesită de cele mai multe ori anestezie generală, însă este posibilă și efectuarea anesteziei locale, de la caz la caz. Intervenția presupune o incizie în zona temporală ce coboară prin fața urechii și se termină în scalpul din spatele urechii. Vorbim de o operație cu durata de 3-4 ore, care necesită și o perioadă de spitalizare de 24 de ore în una din rezervele dedicate ale clinicii, asta pentru că în această perioadă este nevoie de supraveghere medicală.

Când să apelezi la intervenția de lifting facial?

Majoritatea pacienților care apelează la liftingul facial sunt nemulțumiți de aspectul lăsat al feței, al obrajilor, al cutelor din jurul ochilor sau a buzelor. Alte probleme care pot fi rezolvate prin procedura de lifting facial (FaceLift) pot fi legate de grăsimea în exces din zona gâtului sau de aspectul pielii de pe linia inferioară a maxilarului.

Ce probleme nu pot fi rezolvate prin liftingul facial?

Deși avem de a face cu o procedură complexă, liftingul facial nu rezolvă problema ridurilor superficiale, cutele din jurul nasului sau aspecte legate de culoarea pielii.

Alternative ale liftingului facial chirurgical

Recomandăm să vă consultați împreună cu medicul specialist și în legătură cu următoarele proceduri:

UltraSound Lifting Therapy

Tratamente injectabile cu acid hialuronic

FaceTite&NeckTite - liposculptura RF