Manifest pentru armonie și feminitate - Primul Ghid Complet din România dedicat esteticii Sânului.
Ia decizii corecte pentru frumusețea sânilor tăi. Descarcă-l gratuit, aici!
PROGRAMARE

Mărirea sânilor

Acasa // Mărirea sânilor

Intervenții de mărire a sânilor

Intervenția de augmentare mamară are ca scop îmbunătățirea aspectului estetic al sânilor și se poate realiza chirugical. Varianta de mărire a sânilor prin metoda chirurgicală presupune introducerea unor proteze de silicon sub glanda mamară sau sub mușchiul pectoral, cu creșterea consecutivă a volumului mamar. Mărirea sânilor se poate face și prin lipofilling (injectarea grăsimii proprii).

Ce presupune intervenția de mărire a sânilor

La ora actuală, procedurile de mărire a sânilor oferă mai multe opțiuni, fiecare pliindu-se pe cazuri particulare, în funcție de caracteristicile pacientului și nevoile acestuia.

Mamoplastia de augmentare cu implant siliconic presupune plasarea unui înveliș plin cu gel siliconic în zona mamară (fiind posibile mai multe tipuri de aborduri chirurgicale, în diferite zone ale sânului).

Mărirea sânilor cu grăsime proprie este o procedură în doi pași: mai întâi este prelevată grăsimea care este în exces în anumite zone ale corpului pacientei, cantitatea extrasă este prelucrată, apoi reintrodusă în corp la nivelul sânului, prin injectare.

Intervenția chirurgicală de mărire a sânilor se realizează sub anestezie generală și durează în jur de o oră și jumătate – două ore. Singura cicatrice în urma acestei intervenții poate fi plasată fie în șanțul submamar, fie periareolar sau în axilă.

Rezultatele operațiilor de augmentare mamară sunt vizibile imediat după operație, acestea reflectându-se pozitiv și în calitatea vieții pacientelor. Poziționarea finală în urma intervențiilor de mărire a sânilor depinde mult de respectarea indicațiilor chirurgului estetician și poate dura de la 6 luni până la un an.

Consultația inițială

Primul pas în operația de mărire a sânilor este discuția cu chirurgul plastician. Consultația are drept scop atât înțelegerea motivațiilor, cât și a dorințelor pacientei. În baza așteptărilor și a recomandărilor medicale în cabinet pot fi încercate diferite mostre care simulează viitoarele dimensiuni pentru a vedea dacă rezultatul care se poate obține este cel dorit. Este recomandat ca la prima consultație să parcurgeți istoricul medical și să împărtășiți cu specialistul estetician toate întrebările și nelămuririle legate de această intervenție.

Chirurgul va explica pe larg detaliile și condițiile operației, riscurile și posibilele complicații, analizele necesare preoperator, precum și conduita din perioada de recuperare. La finalul consultației veți afla toate datele necesare și o imagine mai clară privind perioada ulterioară operației.

Cui se adresează operația de mărire a sânilor

Intervenția de augmentare a sânilor cu implant siliconic se adresează pacientelor cu sânii mici, disproporționați cu volumul toracic și dimensiunile corpului, cu scopul măririi volumului sânilor și armonizării cu toracele. De asemenea, este recomandată pacientelor care doresc o mărire accentuată a volumului mamar.

În același timp, mamoplastia de augmentare se adresează hipoplaziei mamare (o dezvoltare incompletă a sânului care rămâne mic) unilaterală sau bilaterală, ageneziei mamare (nedezvoltarea sânului) unilaterală sau bilaterală, și în cazul reconstrucțiilor mamare după amputațiile suferite (de regulă, cancer de sân).

La consultul preoperator (consultația inițială) se stabilesc de comun acord cu doctorul detaliile operației: atât modul de dispunere a implantului siliconic (pre- sau retropectoral), cât și calea de abord (submamar, axilar sau periareolar). Pentru cel mai bun și sigur rezultat, dr. Theodor Motruc recomandă abordul submamar deoarece acesta prezintă cele mai puține riscuri comparativ cu celelalte metode.

Dispunerea retropectorală a implantului mamar este recomandată, întrucât are o serie de avantaje față de dispunerea prepectorală. Printre acestea se numără:

  • aspectul natural al sânului;
  • naturalețe la atingere, palpare;
  • separarea implantului siliconic de glanda mamară cu reducerea reactivității consecutive a organismului față de implant (incidența scăzută a contracției periprotetice și posibilitatea investigării glandei ulterior);
  • rezultat mai bun în timp, ca formă și aspect al sânului;
  • stabilitatea în timp;
  • poziția nu se modifică ușor.

Tipuri de implant mamar

În prezent există o gamă vastă în ceea ce privește tipurile de implant mamar. Printre cele utilizate cel mai frecvent se numără implantul mamar siliconic microtexturat și neted.

Implantul mamar siliconic

Implantul mamar siliconic se efectuează prin fixarea unei proteze de silicon în spatele mușchiului pectoral sau în spatele glandei mamare.

Protezele siliconice folosite în augmentarea mamară sunt anatomice sau rotunde. Tehnologia de ultimă generație produce implanturi cu înveliș tri-stratificat, care are o durabilitate crescută și rezistă la degradare. Compoziția de gel siliconic se menține în interiorul protezei chiar dacă învelișul acesteia se sparge.

Implantul siliconic Mentor

Odată cu creșterea adresabilității pentru mamare au apărut mai mulți producători de implant siliconic. Printre cele mai eficiente este Mentor, un implant variat în funcție de dimensiuni, texturi, tipuri sau forme, care înregistrează constant rezultate deosebite și se pliază ușor pe nevoile pacientelor, având cele mai puține efecte secundare și cea mai bună garanție.

omini-img

Mentor este un implant siliconic aprobat de FDA (Food and Drug Administration), SUA, cu testare toxicologică și ingrediente sigure.

După intervenția cu implant mamar Mentor corpul resimte aceleași efecte caracteristice oricărei intervenții de augmentare mamară cu implant de silicon: câteva zile după operație sânii pot fi dureroși, cu senzație de presiune și febră musculară, simptome controlabile prin medicație.

Injectarea cu grăsime proprie

Procedura de injectare cu grăsime proprie se realizează sub anestezie generală și durează în jur de două sau trei ore.

Inițial este prelevată o cantitate suficientă de grăsime din zonele care dispun de exces, urmând ca aceasta să fie prelucrată și tratată pentru a fi folosită la nivelul sânilor. Ulterior, introducerea grăsimii prelucrate se realizează în mod radial cu ajutorul unor canule fine, permițând chirurgului o dozare echilibrată care să aducă sânii la dimensiunile și forma dorite.

Beneficii și rezultate ale intervenției de mărire a sânilor

Beneficiul principal al operației de mărire a sânilor este, în primul rând, aspectul nou și îmbunătățit al sânilor. Procedura nu face doar sânii mai mari, ci aceștia capătă și un aspect revigorat și o poziționare mai înaltă. Aceste efecte au adesea avantajul suplimentar de a face pacienta să pară mai tânără. În cazurile în care implanturile diferite pot echilibra sânii asimetrici, intervenția chirurgicală de augmentare poate avea ca rezultat și o simetrie mult mai mare.

Beneficiile psihologice și ale stilului de viață ale măririi sânilor sunt un alt motiv pentru care un număr tot mai mare de paciente apelează la această varietate de operații plastice. Femeile care au suferit o intervenție chirurgicală de mărire a sânilor au raportat că se simt mai atractive, au o relație mai bună cu partenerul de viață, iar creșterea stimei de sine le ajută să îmbrățișeze noi oportunități și să se simtă mulțumite de experiențele lor.

Recomandări post-operatorii și de recuperare

Este necesară o perioadă de spitalizare de 24 de ore sub monitorizare medicală în rezervele dedicate ale clinicii. Ulterior, externarea se face a doua zi, cu respectarea indicațiilor medicale.

Pentru a permite o recuperare rapidă, se recomandă evitarea eforturilor mari și întreruperea fumatului cel puțin o lună înainte de operație și stopat inclusiv în perioada de recuperare. De asemenea, se recomandă menținerea bustierei timp de 3-4 săptămâni, masajul local începând de la a 3-a săptămână, conform indicațiilor. Îngrijirile igienice normale pot fi reluate la circa 7 zile postoperator, iar activitatea socio-profesională la circa 3-7 zile postoperator.

Recuperarea în urma intervenției cu implant siliconic grăbește procesul de vindecare, de aceea practicarea sportului este binevenită. Chiar dacă activitatea fizică mai intensă este interzisă în prima perioadă după operație, puteți relua treptat practicarea exercițiilor fizice după 3 săptămâni. De la plimbări scurte în primele zile după intervenție puteți crește efortul fizic cu exerciții moderate de cardio în cea de-a treia săptămână. Evitați pe cât posibil solicitarea mușchilor toracici, iar dacă doriți să reveniți la programul de antrenamente obișnuit, urmăriți recomandările medicului și reacțiile corpului pentru fiecare schimbare. Cel mai frecvent, programul intensiv de antrenamente fizice poate fi reluat după 8 săptămâni.

Intervențiile de mărire a sânilor cu silicon sau cu grăsime proprie implică proceduri adaptate caracteristicilor fiecărui pacient, cu recuperare ușoară și rezultate cât mai fidele așteptărilor. Beneficiile operațiilor de augmentare mamară sunt cu atât mai evidente și au o durată mai mare cu cât sunt respectate indicațiile chirurgului estetician după operație.

Omini logo

VREAU O PROGRAMARE

Pentru consultații, investigații sau proceduri vă puteți programa online și un reprezentant Omini Clinic vă va contacta în cel mai scurt timp posibil.