Omini Clinic - Primul Hub de Chirurgie estetica din N-E României.
PROGRAMARE

Ridicarea și simetrizarea sânilor - cu echilibru, aproape de perfecțiune

Acasa // Ridicarea și simetrizarea sânilor - cu echilibru, aproape de perfecțiune

Ridicarea și simetrizarea sânilor - cu echilibru, aproape de perfecțiune

omini-img

Corpul omenesc nu este perfect și v-ați obișnuit să acceptați micile diferențe care, de ce nu, vă fac unice. Sunt însă și situații în care asimetriile corpului vă creează un disconfort mai mare și vă împiedică să aveți un stil de viață normal. Din fericire, pentru frumusețea sânilor dumneavoastră, în chirurgia estetică a sânului există o serie de proceduri care să vă aducă rezultate la care ați visat mai mult timp.

Liftingul mamar este o procedură de ridicare a sânilor (sau doar a unui sân) fără a fi redus volumul ori cu reducerea minimă a volumului, ce are drept scop simetrizarea. Sânii sunt aduși la formele curbe, estetice și proporționale, cu o poziție optimă a areolei mamare.

Aflați care sunt beneficiile liftigului mamar

Operațiile de corectare a asimetriei mamare și lifting mamar reduc diferențele dintre sâni prezente la momentul intervenției chirurgicale. Drept rezultat, vă puteți bucura de mai multe avantaje:

 • dimensiunea și forma sânilor permit diversificarea opțiunilor vestimentare pentru pacientele care au întâmpinat probleme în această privință până în momentul intervenției;
 • în paralel cu aspectul estetic al sânilor, este menținută funcția, moliciunea și sensibilitatea sânilor;
 • este restabilită poziția și dimensiunea mameloanelor;
 • se ameliorează contactul pielii pieptului cu partea inferioară a pielii sânilor.

Doriți să aflați mai multe despre beneficiile liftingului mamar? Descărcați gratuit și răsfoiți Manifest pentru armonie și feminitate, primul ghid despre estetica sânului din România!

Sunteți candidata potrivită pentru o intervenție de simetrizare și lifting mamar?

Chirurgia de corectare a asimetriei mamare este o procedură individualizată, iar decizia efectuării unei intervenții se ia de comun acord cu medicul chirurg estetician. Puteți să vă dați ușor seama dacă aveți nevoie de o operație de ridicare a sânilor sau simetrizare dacă:

 • aveți sâni asimetrici dintotdeauna (din cauze genetice);
 • sânii s-au modificat în urma unor leziuni toracice;
 • ați avut creșteri tumorale sau ați făcut radioterapie la nivelul pieptului;
 • sânii au devenit lăsați sau asimetrici în urma unor infecții/inflamații;
 • sânii au suferit modificări în urma sarcinii și a alăptării;
 • sânii au modificări congenitale;
 • sânii sunt tuberoși.

De regulă, intervenția se adresează femeilor ai căror sâni sunt ptozați sau acelor sâni care sunt asimetrici.

Consultația inițială și rolul relației medic - pacient pentru cele mai bune rezultate

O corecție a asimetriei sânilor se poate efectua dacă specialistul în chirurgie estetică vă pune diagnosticul de asimetrie a sânilor și dacă îndepliniți următoarele condiții:

 • sunteți sănătoasă din punct de vedere fizic și psihic;
 • sânii sunt dezvoltați complet;
 • aveți o greutate constantă a corpului;
 • sunteți dispusă să întrerupeți tratamentele medicamentoase care ar putea afecta intervenția;
 • dezvoltarea sânilor s-a oprit înainte de a întreprinde o intervenție chirurgicală de corectare a asimetriei sânilor.

În funcție de tipul asimetriei, chirurgul estetician vă poate recomanda să mai faceți unele investigații, precum sunt testele de sânge, razele X sau un ECG.

În cadrul primei consultații se explorează motivațiile și dorințele dumneavoastră, iar chirurgul vă explică toate detaliile - cum decurge operația, care sunt riscurile și posibilele complicații, cât durează și în ce constă recuperarea post-operatorie.

Pentru a avea o imagine mai clară asupra rezultatului potențial, medicul poate efectua o scanare a sânilor, astfel încât să vedeți simulări relevante pre- și post-operație. La finalul consultației se vor stabili cât mai exact dimensiunile finale și poziționarea sânilor.

Intervenția de ridicare și simetrizare mamară - opțiuni, tipuri și metode de corecție

Chirurgia de corectare a asimetriei mamare implică schimbarea mărimii, formei sau poziției unuia sau a ambilor sâni pentru a-i face egali.

În funcție de diferența dintre cei doi sâni și de caracteristicile individuale ale sânilor, există câteva opțiuni:

 • mărirea sânului mai mic (mărirea sânilor);
 • micșorarea sânului mai mare (reducerea sânilor);
 • mărirea sau micșorarea ambilor sâni;
 • ridicarea unui sân căzut într-o poziție normală (lifting de sâni);
 • alte modificări ale sânilor pot să apară în timp și este posibil să fie necesară o intervenție chirurgicală suplimentară pentru a menține simetria între sâni./li>

Tipuri de simetrizare și lifting mamar

Intervenția de corecție a asimetriei a sânilor este adaptată în funcție de tipul acesteia:

 • asimetria ușoară este aproape insesizabilă și poate fi mascată ușor, fără a fi nevoie de o procedură prea invazivă;
 • asimetria medie este mult mai vizibilă deoarece în acest caz un sân poate fi cu o treime mai mare decât celălalt, iar intervenția de corecție ar avea un impact important, atât fizic, cât și psihic;
 • în asimetria mare diferența dintre sâni poate fi de de două ori mai mare și este imposibil să nu fie observată. Mai mult, acest tip de asimetrie creează un disconfort sporit și dificultăți în viața de zi cu zi.

Chirurgul și anestezistul vă vor întreba despre toate medicamentele pe care le luați sau pe care le-ați luat și despre eventualele alergii pe care le puteți avea. Asigurați-vă că aveți o listă actualizată chiar și înainte de operație.

Metodele de corecție a sânilor asimetrici pot include:

Lipofilling-ul pentru sânul cu dimensiuni reduse sau pentru ambii sâni. Lipofilling-ul este termenul larg care acoperă procesul de extragere a grăsimii dintr-o zonă a corpului și apoi introducerea acestei grăsimi într-o zonă diferită în care se dorește volum, masă sau remodelare.

Implantul mamar siliconic uni sau bilateral. Implantul mamar este un dispozitiv medical implantat sub țesutul mamar sau mușchiul pectoral pentru a crește dimensiunea sânilor (augmentare) sau pentru a înlocui țesutul mamar care a fost îndepărtat din cauza cancerului sau a unui traumatism sau care nu a reușit să se dezvolte corespunzător din cauza unei anomalii severe a sânilor (reconstrucție). În situații foarte rare, în care ptoza este foarte mică, este posibil să fie ridicat sânul doar cu ajutorul implantului, care este introdus prin șanțul inframamar, fără alte cicatrici suplimentare.

Ridicarea unuia dintre sâni - cunoscută și sub numele de mastopexie, liftigul mamar este procedura prin care se ridică sânii prin îndepărtarea excesului de piele și restrângerea țesutului din jur, pentru a remodela și susține un nou contur al sânilor.

Repoziționarea mameloanelor presupune ridicarea și stabilirea în poziție naturală atât a areolei, cât și a mamelonului.

Reducția sânilor până la dimensiuni și forme similare. Cunoscută sub numele de mamoplastie de reducere, reducția sânilor este o procedură folosită pentru îndepărtarea excesului de grăsime, țesut glandular și piele de la nivelul sânilor.

omini-img

Intervenția chirurgicală de corectare a asimetriei mamare necesită anestezie generală sau, în cazuri selecționate, doar anestezie locală. Inciziile intervenției variază de la marginea exterioară a areolei (periareolar) până la cea de la baza inciziei.

În unele situații, când ptoza este foarte mică, e posibil să fie ridicat sânul doar cu ajutorul implantului, care este introdus prin șanțul inframamar, fără alte cicatrici suplimentare. În funcție de tipul asimetriei, intervenția poate dura de la 1 la 4 ore.

Recuperarea postoperatorie - o etapă importantă pentru rezultate durabile

După operație va trebui să rămâneți în spital pentru supraveghere medicală timp de 24 de ore. Respectarea instrucțiunilor în recuperare este foarte importantă deoarece de acestea depinde și rezultatul satisfăcător în timp:

 • pentru a reduce inflamarea se recomandă să purtați un corset elastic, iar pentru o scurtă perioadă de timp sub piele veți avea plasat un tub pentru drenarea sângelui sau a lichidelor;
 • evitați orice activitate fizică intensă;
 • contactați chirurgul dacă apar manifestări neobișnuite (febră, sângerare abundentă la locul inciziei, roșeață, durere care tinde să se intensifice, modificări de volum etc.);
 • este de preferat să întrerupeți fumatul și consumul de alcool;
 • la indicațiile medicului, din a treia săptămână veți începe masajul local.

Majoritatea cicatricilor sunt ascunse în pliul de sub sân, dar va exista întotdeauna o cicatrice vizibilă în jurul areolei după ridicarea sânilor. Cicatricile se pot estompa cu timpul și pot deveni abia vizibile în timp.

omini-img

De cele mai multe ori veți auzi că sânii asimetrici și lăsați fac parte din normalul dezvoltării/evoluției corpului. Însă din momentul în care această condiție vă împiedică să vă alegeți hainele preferate și să vă expuneți cât mai puțin când aveți ocazia de a socializa, nu mai putem numi acest aspect o normalitate.

Liftingul mamar și simetrizarea sânilor pot implica mai multe proceduri chirurgicale, cu intervenție minimă în volumul sânilor, care aduc fermitate și echilibru fizic și psihic. Rezultatele procedurii de ridicare și simetrizare a sânilor sunt vizibile imediat după intervenție și aduc beneficii care durează în timp dacă urmați cu strictețe sfatul medicului în perioada post-operatorie și de recuperare.

Vă doriți mai multă armonie, dar nu sunteți încă sigură că o intervenție de lifting mamar este alegerea potrivită? Programați-vă la consultația inițială cu dr. Theodor Motruc și aflați exact soluția pentru sânii dumneavoastră!

Omini logo

VREAU O PROGRAMARE

Pentru consultații, investigații sau proceduri vă puteți programa online și un reprezentant Omini Clinic vă va contacta în cel mai scurt timp posibil.