Manifest pentru armonie și feminitate - Primul Ghid Complet din România dedicat esteticii Sânului.
Ia decizii corecte pentru frumusețea sânilor tăi. Descarcă-l gratuit, aici!
PROGRAMARE

Ridicare simetrizare

Acasa // Ridicare simetrizare

Ridicarea și simetrizarea sânilor

Liftingul mamar este o procedură de ridicare a sânilor (sau doar a unui sân) fără a fi redus volumul ori cu reducerea minimă a volumului, ce are drept scop simetrizarea, aducând sânii la formele curbe, estetice și proporționale, cu o poziție optimă a areolei mamare. Intervenția se adresează femeilor ai căror sâni sunt ptozați sau acelor sâni care sunt asimetrici.

Ce presupune intervenția de ridicare și simetrizare

Chirurgia de corectare a asimetriei mamare implică schimbarea mărimii, formei sau poziției unuia sau a ambilor sâni pentru a-i face egali.

În funcție de diferența dintre cei doi sâni și de caracteristicile individuale ale sânilor, există câteva opțiuni – acestea includ mărirea sânului mai mic (mărirea sânilor), micșorarea sânului mai mare (reducerea sânilor), mărirea sau micșorarea ambilor sâni sau ridicarea unui sân căzut într-o poziție normală (lifting de sâni).

Alte modificări ale sânilor pot să apară în timp și este posibil să fie necesară o intervenție chirurgicală suplimentară pentru a menține simetria între sâni.

Consultația inițială

Înainte de a fi supus unei intervenții chirurgicale este important să îi furnizați chirurgului toate informațiile din istoricul medical. Este posibil ca medicul să vă recomande să renunțați la medicamentele antiinflamatoare sau la substanțe naturiste și să luați antibiotice pentru a reduce posibile infecții post-operatorii.

O corecție a asimetriei sânilor se poate efectua dacă specialistul în chirurgie estetică vă pune diagnosticul de asimetrie a sânilor și dacă îndepliniți următoarele condiții:

 • sunteți sănătos din punct de vedere fizic și psihic;
 • sânii sunt dezvoltați complet;
 • aveți o greutate constantă a corpului;
 • sunteți dispus să întrerupeți tratamentele medicamentoase care ar putea afecta intervenția;
 • se recomandă să așteptați până când dezvoltarea sânilor s-a oprit înainte de a întreprinde o intervenție chirurgicală de corectare a asimetriei sânilor;
 • este bine ca la nivelul sânilor să existe stabilitate.

În funcție de tipul asimetriei, chirurgul estetician vă poate recomanda să mai faceți unele investigații, precum sunt testele de sânge, razele X sau un ECG.

Cui se adresează ridicarea și simetrizarea sânilor

Chirurgia de corectare a asimetriei mamare este o procedură individualizată. Modificările la nivelul sânilor se discută cu chirurgul estetician, care vă poate recomanda tipul de intervenție de care aveți nevoie în funcție de dezvoltarea corporală și de proporțiile individuale.

Cauzele sânilor asimetrici țin atât de dispozițiile genetice, cât și de leziuni toracice, creșteri tumorale, radioterapie la nivelul pieptului sau infecții/inflamații.

În cadrul primei consultații se explorează motivațiile și dorințele pacientului, iar chirurgul explică toate detaliile - cum decurge operația, care sunt riscurile și posibilele complicații, cât durează și în ce constă recuperarea post-operatorie.

Pentru a avea o imagine mai clară asupra rezultatului potențial, medicul poate efectua o scanare a sânilor, astfel încât să vedeți simulări relevante pre- și post-operație. La finalul consultației se vor stabili cât mai exact dimensiunile finale și poziționarea sânilor.

Tipuri de simetrizare și lifting mamar

Intervenția de corecție a asimetriei a sânilor este adaptată în funcție de tipul acesteia. Asimetria ușoară este aproape insesizabilă și poate fi mascată ușor, fără a fi nevoie de o procedură prea invazivă. Asimetria medie este mult mai vizibilă deoarece în acest caz un sân poate fi cu o treime mai mare decât celălalt, iar intervenția de corecție ar avea un impact important, atât fizic, cât și psihic. În asimetria mare diferența dintre sâni poate fi de de două ori mai mare și este imposibil să nu fie observată. Mai mult, acest tip de asimetrie creează un disconfort sporit și dificultăți în viața de zi cu zi.

Chirurgul și anestezistul vă vor întreba despre toate medicamentele pe care le luați sau pe care le-ați luat și despre eventualele alergii pe care le puteți avea. Asigurați-vă că aveți o listă actualizată chiar și înainte de operație.

Metodele de corecție a sânilor asimetrici pot include:

Lipofilling-ul pentru sânul cu dimensiuni reduse sau pentru ambii sâni. Lipofilling-ul este termenul larg care acoperă procesul de extragere a grăsimii dintr-o zonă a corpului și apoi introducerea acestei grăsimi într-o zonă diferită în care se dorește volum, masă sau remodelare.

Implantul mamar siliconic uni sau bilateral. Implantul mamar este un dispozitiv medical implantat sub țesutul mamar sau mușchiul toracic pentru a crește dimensiunea sânilor (augmentare) sau pentru a înlocui țesutul mamar care a fost îndepărtat din cauza cancerului sau a unui traumatism sau care nu a reușit să se dezvolte corespunzător din cauza unei anomalii severe a sânilor (reconstrucție). În situații foarte rare, în care ptoza este foarte mică, este posibil să fie ridicat sânul doar cu ajutorul implantului, care este introdus prin șanțul inframamar, fără alte cicatrici suplimentare.

Ridicareaunuia dintre sâni. Cunoscută și sub numele de mastopexie, liftigul mamar este procedura prin care se ridică sânii prin îndepărtarea excesului de piele și restrângerea țesutului din jur, pentru a remodela și susține un nou contur al sânilor.

Repoziționarea mameloanelor presupune ridicarea și stabilirea în poziție naturală atât a areolei, cât și a mamelonului. Odată ce mamelonul a fost mutat într-o poziție optimă, chirurgul reconectează vasele de sânge și nervii.

Reducția sânilor până la dimensiuni și forme similare. Cunoscută sub numele de mamoplastie de reducere, reducția sânilor este o procedură folosită pentru îndepărtarea excesului de grăsime, țesut și piele de la sâni.

Intervenția chirurgicală de corectare a asimetriei mamare necesită anestezie generală sau, în cazuri selecționate, doar anestezie locală. Inciziile intervenției variază de la marginea exterioară a areolei (periareolar) până la cea de la baza inciziei.

omini-img

În situații foarte rare, în care ptoza este foarte mică, este posibil să fie ridicat sânul doar cu ajutorul implantului, care este introdus prin șanțul inframamar, fără alte cicatrici suplimentare.

În funcție de tipul asimetriei, intervenția poate dura de la 1 la 4 ore.

Beneficii și rezultate ale intervenției de corecție a sânilor

Operația de corectare a asimetriei mamare va îmbunătăți diferențele dintre sâni prezente la momentul intervenției chirurgicale.

Procedurile de ridicare și simetrizare a sânilor sunt alese de pacienți pentru o varietate de beneficii percepute. Cei mai mulți vor să îmbunătățească dimensiunea și forma sânilor, astfel încât să arate mai bine și să sporească opțiunile vestimentare. Adesea pacienții doresc să poarte anumite tipuri de îmbrăcăminte fără a fi nevoie de un sutien care să susțină sânul.

Alături de îmbunătățirea formei și mărimii sânului, alte obiective sunt la fel de importante. Se depun toate eforturile pentru a menține funcția, moliciunea și sensibilitatea sânilor. De asemenea, este esențial să se minimizeze interferența cu detectarea cancerului de sân.

Alte beneficii sunt obținerea simetriei sânilor, restabilirea poziției și dimensiunii mameloanelor și ameliorarea contactului pielii pieptului cu partea inferioară a pielii sânilor. Majoritatea pacienților sunt foarte mulțumiți de rezultate. Cu toate acestea, ca întotdeauna, cheia succesului sunt așteptările realiste.

Recomandări post-operatorii și de recuperare

După operație va trebui să rămâneți în spital pentru supraveghere medicală timp de 24 de ore. Respectarea instrucțiunilor în recuperare este foarte importantă deoarece de acestea depinde și rezultatul satisfăcător în timp:

 • pentru a reduce inflamarea se recomandă să purtați un corset elastic, iar pentru o scurtă perioadă de timp sub piele veți avea plasat un tub pentru drenarea sângelui sau a lichidelor;
 • evitați orice activitate fizică intensă;
 • contactați chirurgul dacă apar manifestări neobișnuite (febră, sângerare abundentă la locul inciziei, roșeață, durere care tinde să se intensifice, modificări de volum etc.);
 • este de preferat să întrerupeți fumatul și consumul de alcool;
 • la indicațiile medicului, din a treia săptămână veți începe masajul local.

Majoritatea cicatricilor sunt ascunse în pliul de sub sân, dar va exista întotdeauna o cicatrice vizibilă în jurul areolei după ridicarea sânilor. Cicatricile se pot estompa cu timpul și pot deveni abia vizibile în timp.

Liftingul mamar și simetrizarea sânilor pot implica mai multe proceduri chirurgicale, cu intervenție minimă în volumul sânilor, care aduc fermitate și echilibru fizic și psihic. Operațiile implică riscurile unei intervenții chirurgicale obișnuite, cu rezultate vizibile imediat după intervenție ce aduc beneficii care durează în timp dacă urmați cu strictețe sfatul medicului în perioada post-operatorie și de recuperare.

Omini logo

VREAU O PROGRAMARE

Pentru consultații, investigații sau proceduri vă puteți programa online și un reprezentant Omini Clinic vă va contacta în cel mai scurt timp posibil.