Omini Clinic - Primul Hub de Chirurgie estetica din N-E României.
PROGRAMARE

Blefaroplastia - intervenția dedicată întineririi ochilor

Acasa // Blefaroplastia - intervenția dedicată întineririi ochilor

Blefaroplastia - intervenția dedicată întineririi ochilor

omini-img

Ce este blefaroplastia

Din ce în ce mai frecvent, intervențiile de chirurgie estetică nu satisfac doar nevoi legate de frumusețe și de îmbunătățire a aspectului, ci și de o mai bună funcționare a corpului. Una dintre aceste operații este procedura de blefaroplastie, prin care este redus excesul de piele din jurul ochilor și se face liftingul pleoapelor, așa încât ochii dobândesc un aspect întinerit și este lărgit câmpul vizual al pacienților.

Blefaroplastia este o metodă chirurgicală prin care sunt ridicate pleoapele și sunt reduse pungile de sub ochi. De regulă, aceste simptome apar odată cu înaintarea în vârstă, iar cei mai mulți pacienți au vârste de peste 30 de ani.

Aflați care sunt avantajele blefaroplastiei

Liftingul pleoapelor are ca rezultat mai multe avantaje care îmbunătățesc calitatea vieții pacienților noștri:

omini-img
 • în urma intervenției de ridicare a pleoapelor este îmbunătățită vederea periferică;
 • cu blefaroplastie ochii dobândesc un aspect de întinerire;
 • blefaroplastia inferioară reduce pungile de sub ochi;
 • după liftingul pleoapelor și eliminarea pungilor de sub ochi, fața arată odihnită, piele din jurul ochilor devine mai elastică;
 • intervenția are rezultate la fel de bune atât în cazul în care pleoapele căzute au drept cauză îmbătrânirea, cât și dacă este vorba de o condiție înnăscută;
 • îmbunătățirea aspectului ochilor aduce mai multe avantaje din punct de vedere psihologic și social.

Candidații potriviți pentru intervenția de blefaroplastie

La intervenția de blefaroplastie pot apela pacienții care nu sunt mulțumiți de excesul de piele sau grăsime din jurul ochilor și doresc să reducă efectul pleoapelor căzute. În cele mai multe cazuri, pacienții care aleg operația de blefaroplastie au peste 30-35 de ani și doresc să reducă efectele îmbătrânirii.

Cu toate acestea, procedura poate fi făcută și la vârstă mai tânără, când pleoapele lăsate sau pungile de sub ochi au cauze ereditare sau s-au dezvoltat la o vârstă mai fragedă. Uneori, candidații au nevoie de blefaroplastie în completarea altei proceduri de chirurgie estetică (cum ar fi liftingul facial).

Pacienții care apelează la blefaroplastie doresc:

 • să elimine excesul de piele de la nivelul pleoapelor superioare, care le afectează vederea și nu arată bine din punct de vedere estetic;
 • să reducă pielea lăsată a pleoapelor inferioare, care dau un aspect de ochi obosiți și îmbătrânire;
 • să elimine excesul de grăsime de sub ochi.

Un aspect important pe care pacienții trebuie să-l ia în calcul sunt situațiile speciale în care nu se poate face o operație de blefaroplastie sau ce măsuri ar trebui luate înainte de această intervenție:

omini-img
 • blefaroplastia nu este recomandată persoanelor care suferă de afecțiuni ale glandei tiroide (cum ar fi boala Graves);
 • operația poate fi riscantă pentru persoane care suferă de glaucom sau diabet;
 • este recomandat să nu vă confruntați cu probleme cardiovasculare;
 • aveți sindromul ochiului uscat;
 • reduceți consumul de suplimente alimentare cu efect antiinflamator;
 • înainte de intervenție va trebui să reduceți fumatul și consumul de alcool.

Pentru fiecare aspect din cele enumerate, discutați punctual starea dumneavoastră de sănătate cu medicul specialist în chirurgie estetică, la consultația inițială. Înainte de intervenție, e posibil ca medicul să vă recomande câteva analize și investigații, tocmai pentru a asigura o procedură fără complicații, cu o recuperare cât mai ușoară.

Cum decurge o intervenție

omini-img

Chiar dacă în pregătirea pentru intervenție veți face și o vizită la oftalmolog, specialistul care se ocupă de blefaroplastie este chirurgul estetician. Înainte de operație, chirurgul va marca zonele de intervenție și veți fi anesteziat (local sau general, în funcție de complexitatea intervenției).

Inciziile se fac într-o anumită ordine în cazul în care în cadrul aceleiași operații apelați atât la o blefaroplastie superioară, cât și la o procedură de blefaroplastie inferioară.

omini-img

Blefaroplastia superioară

În cazul blefaroplastiei superioare, primele incizii se fac în zona pleoapei superioare, în așa fel încât după perioada de recuperare cicatricile să fie ascunse în pliul pleoapei. În timpul blefaroplastiei superioare medicul chirurg îndepărtează grăsimea în exces și surplusul de piele de pe pleoapa superioară și ajustează poziția pleoapelor, așa încât să fie respectată simetria pentru ambii ochi.

Blefaroplastia inferioară

Pentru modificări ale pleoapei inferioare și pentru reducerea pungilor de sub ochi, se efectuează intervenția de blefaroplastie inferioară. În această procedură chirurgul face o incizie sub genele inferioare, prin care este extrasă/repoziționată grăsimea și este redus excesul de piele. În funcție de caz, chirurgul poate decide să folosească un abord diferit, și anume printr-o incizie în interiorul pleoapei inferioare, tehnică prin care nu este lăsată nicio cicatrice.

La finalul intervenției chirurgul face suturi pentru a închide inciziile sau folosește un lipici special în pentru a înlocui cusătura. Operația are o durată de 1-2 ore și depinde de complexitate (dacă se efectuează doar blefaroplastie superioară/inferioară sau ambele proceduri în același timp).

După operația de blefaroplastie: recuperare și rezultate

omini-img

În următoarele ore după operația de blefaroplastie va fi nevoie să aplicați comprese reci, așa încât să diminuați apariția edemului. Veți putea merge acasă în aceeași zi, iar activitățile normale pot fi reluate în aproximativ 4 zile de la intervenție. Tot în această perioadă se estompează și edemul, iar firele suturilor sunt scoase în aproximativ 5-7 zile.

Pentru a avea o recuperare ușoară și pentru menținerea rezultatelor blefaroplastiei este recomandat să adoptați un stil de viață sănătos, să folosiți zilnic o cremă cu protecție SPF 50 când ieșiți afară și să evitați fluctuațiile mari ale greutății corporale.

De rezultatele blefaroplastiei vă puteți bucura pentru o perioadă de peste 10 ani, iar efectele vor fi vizibile mai mult timp dacă respectați recomandările medicului, vă protejați pielea, vă hidratați și respectați un program de somn și odihnă.

Dacă nu știți sigur care tip de procedură vi se potrivește sau dacă blefaroplastia este soluția pentru nemulțumirile dumneavoastră, faceți o programare și aflați care este sfatul specialistului în cadrul consultației inițiale, cu dr. Theodor Motruc.

Omini logo

VREAU O PROGRAMARE

Pentru consultații, investigații sau proceduri vă puteți programa online și un reprezentant Omini Clinic vă va contacta în cel mai scurt timp posibil.