PROGRAMARE

Rinoplastie – remodelarea nasului

Acasa // Rinoplastie – remodelarea nasului

Ce este rinoplastia?

 

Rinoplastia este interventie chirurgicala al carei obiectiv urmareste corectarea formei si a dimensiunilor nasului in raport cu dorintele si particularitatile fizionomiei individuale. Nasul este componenta centrala a fetei si de aceea prin modificarea acestuia se schimba aspectul general al fetei. Operatia de rinoplastie este preferata de persoanele care nu sunt multumite de aspectul nasului.

Aceasta interventie chirurgicala se adreseaza piramidei nazale, lobulului nazal, narinelor, in scop corector, reconstructiv si estetic.

În functie de solicitarile pacientilor si de conditiile locale, rinoplastia estetica are efect de reducere si ascensionare, de corectare al asimetriilor si diformitatilor la nivelul lobului nazal cat si la nivelul corpului nazal.

Sunt numeroase modele care intrunesc principii estetice raportate la reperele fizionomiei : lungimea nasului optim este o treime din lungimea fetei ; piramida nazala este simetrica si mediana si aripile nazale nu depasesc proiectia inferioara a canturilor interne.

Nasul ideal exista doar raportat la fizionomia individuala.

 

Este rinoplastia alegerea potrivita pentru tine?

 

Consultatia are ca scop atat intelegerea motivatiilor si dorintelor fiecaruia, cat si obtinerea de date clinice pe baza carora se poate aprecia un status. 

Chirurgul va explica pe larg detaliile si conditiile operatiei, riscurile si posibilele complicatii, analizele necesare preoperator, precum si conduita din perioada de recuperare.

 

Cum se desfasoara operatia de rinoplastie?

 

Interventia de rinoplastie se poate practica in conditii de anestezie locala sau generala, in marea majoritate a cazurilor se prefera si se recomanda anestezia generala pentru a evita disconfortul. Interventia presupune modificarea scheletului osos si cartilaginos, fara cicatrici vizibile la exteriorul piramidei nazale, utilizand o cale de abord endonazala.

In conditiile in care se doreste si corectarea unei deviatii de sept (septoplastie), aceasta se poate realiza in cadrul aceleasi operatii impreuna cu un chirurg specialist O.R.L.

La OminiClinic, in cursul rinoplastiei este utilizat sistemul microchirurgical OSSEODOC, care foloseste tehnica PMS (powered micro saw) pentru prevenirea complicatiilor asociate osteotomiilor manuale (sectionari chirurgicale ale oaselor). Este cea mai buna alternativa la indepartarea manuala a fragmentelor osoase datorita reductiilor fine si precise pe care le faciliteaza in finisarea piramidei nazale frontal si lateral sau in indepartarea cocoasei nazale. In acelasi timp, folosirea acestui sistem permite reducerea invinetirilor si a inflamatiei tesuturilor atat intraoperator cat si postoperator, astfel incat perioada de recuperare este mult imbunatatita pentru pacient.

Dupa operatie, este obligatorie o perioada de spitalizare de 24 de ore pentru monitorizare in rezervele dedicate ale clinicii. Practic, poti pleca acasa a doua zi, tinand cont de indicatiile medicale de ingrijire si urmand a veni la primul control dupa 5-7 zile.

 

Perioada de recuperare dupa rinoplastie

 

Fumatul trebuie intrerupt cu cel putin o luna inainte de operatie si stopat inclusiv in perioada de recuperare pentru a evita complicatiile si pentru a permite o recuperare rapida.

Tamponamentul nazal anterior este mentinut pentru 72 de ore. La sfarsitul operatiei, se aplica o atela care va mentine noua pozitie a piramidei nazale; aceasta va fi indepartata dupa 9 zile de la operatie.

Edemul piramidei nazale este resorbit in cea mai mare parte la 9 zile postoperator si complet la cca. 3 luni. Echimozele periorbitale se resorb incepand cu ziua a 3-a / a 4-a si dureaza pana la 5-7 zile.

Firele de sutura endonazale sunt resorbabile si nu este necesara indepartarea lor. Tratamentul antibiotic, antiinflamator si aplicatiile reci sunt indicate in primele 3 zile.

În primele 3 luni postoperator se recomanda evitarea expunerii la soare, la frig si caldura excesiva. Traumatismele locale, chiar si minore, pot influenta in sens nefavorabil forma si modelarea calusului si aspectul tegumentului.

In mod normal, in aproximativ 2 saptamani iti poti relua activitatile curente si sociale fara probleme.

 

Omini logo

VREAU O PROGRAMARE

Pentru consultații, investigații sau proceduri va puteți programa online și un reprezentant Omini Clinic vă va contacta în cel mai scurt timp posibil.