Omini Clinic - Primul Hub de Chirurgie estetica din N-E României.
PROGRAMARE

Rinoplastie – remodelarea nasului

Acasa // Rinoplastie – remodelarea nasului

Ce este rinoplastia?

Rinoplastia este intervenția chirurgicală al cărei obiectiv urmărește corectarea formei și a dimensiunilor nasului în raport cu dorințele și particularitățile fizionomiei individuale. Nasul este componenta centrală a feței și de aceea prin modificarea acestuia se schimbă aspectul general al feței. Această intervenție chirurgicală se adresează piramidei nazale, lobulului nazal, narinelor, în scop corector, reconstructiv și estetic.

În funcție de solicitările pacienților și de condițiile locale, rinoplastia estetică are efect de reducere și ascensionare, de corectare a asimetriilor și diformităților la nivelul lobului nazal cât și la nivelul corpului naza.

Nasul ideal exista doar raportat la fizionomia individuala. Sunt numeroase modele care întrunesc principii estetice raportate la reperele fizionomiei: lungimea optimă a nasului este o treime din lungimea feței; piramida nazală este simetrică și mediană și aripile nazale nu depășesc proiecția inferioară a canturilor interne.

Cui se adresează rinoplastia?

Consultația are ca scop atât înțelegerea motivațiilor și a dorințelor fiecăruia, cât și obținerea de date clinice pe baza cărora se poate aprecia un status.

Chirurgul va explica pe larg detaliile și condițiile operației, riscurile și posibilele complicații, analizele necesare preoperator, precum și conduita din perioada de recuperare.

Cum se desfășoară operația de rinoplastie?

Intervenția de rinoplastie se poate realiza în condiții de anestezie generală pentru a evita disconfortul. Intervenția presupune modificarea scheletului osos și cartilaginos, fără cicatrici vizibile la exteriorul piramidei nazale, utilizând o cale de abord endonazală.

În condițiile în care se dorește și corectarea unei deviații de sept (septoplastie), aceasta se poate realiza în cadrul aceleași operații împreuna cu un chirurg specialist O.R.L. (rinoseptoplastie).

În cursul rinoplastiei este utilizat sistemul microchirurgical OSSEODOC, care presupune tehnica PMS (powered micro saw) pentru prevenirea complicațiilor asociate osteotomiilor manuale (secționări chirurgicale ale oaselor). Este cea mai bună alternativă la îndepărtarea manuală a fragmentelor osoase datorită reducțiilor fine și precise pe care le facilitează în finisarea piramidei nazale frontal și lateral sau în îndepărtarea cocoașei nazale. În același timp, folosirea acestui sistem permite reducerea învinețirilor și a inflamației țesuturilor atât intraoperator cât și postoperator, astfel încât perioada de recuperare este mult îmbunătățită pentru pacient.

După operație, este obligatorie o perioadă de spitalizare de 24 de ore pentru monitorizare în rezervele dedicate ale clinicii. Practic, externarea este chiar a doua zi, ținând cont de indicațiile medicale de îngrijire. Primul control va avea loc după 5-7 zile.

Perioada de recuperare după rinoplastie

Fumatul trebuie întrerupt cu cel puțin o lună înainte de operație și stopat inclusiv în perioada de recuperare pentru a evita complicațiile și pentru a permite o recuperare rapidă.

Tamponamentul nazal anterior este menținut pentru 72 de ore. La sfârșitul operației, se aplică o atelă care va menține noua poziție a piramidei nazale; aceasta va fi îndepărtată după 9 zile de la operație.

Edemul piramidei nazale este resorbit în cea mai mare parte la 9 zile postoperator și complet la cca. 3 luni. Echimozele periorbitale se resorb începând cu ziua a 3-a/a 4-a și durează pană la 5-7 zile.

Firele de sutură endonazale sunt resorbabile și nu este necesară îndepărtarea lor. Tratamentul antibiotic, antiinflamator și aplicațiile reci sunt indicate în primele 3 zile.

În primele 3 luni postoperator se recomandă evitarea expunerii la soare, la frig și căldură excesivă. Traumatismele locale, chiar și minore, pot influența în sens nefavorabil forma și modelarea calusului și aspectul tegumentului. În mod normal, în aproximativ 2 săptămâni veți putea relua activitățile curente și sociale fără probleme.

Omini logo

VREAU O PROGRAMARE

Pentru consultații, investigații sau proceduri vă puteți programa online și un reprezentant Omini Clinic vă va contacta în cel mai scurt timp posibil.