Omini Clinic - Primul Hub de Chirurgie estetica din N-E României.
PROGRAMARE

Rinoseptoplastia

Acasa // Rinoseptoplastia

Intervențiile estetice la nivelul nasului sunt complexe și individualizate, astfel încât fiecare procedură este unică, adaptată nevoilor fiecărui pacient. Deseori, aceste operații pot fi combinate cu intervenții de ajustare a anumitor zone ale feței - cum ar fi injectările cu acid hialuronic sau cu proceduri ce au un scop medical, cum ar fi corectarea deviației de sept (septoplastia).

Ce este rinoseptoplastia

Rinoseptoplastia este procedura chirurgicală care îmbină două intervenții diferite: rinoplastia (procedură de chirurgie estetică prin care se îmbunătățește aspectul nasului) și septoplastie (operația care corectează funcționalitatea nasului, prin eliminarea deviației de sept). Unii pacienți care au nevoie de corectarea deviației de sept optează și pentru operația de rinoplastie, iar cele două intervenții se realizează într-o singura sesiune, sub aceeași anestezie. Această procedură unică și eficientă presupune prezența în sala de operație a chirurgului estetician, dar și a chirurgului specializat în intervențiile ORL.

omini-img

Particularitățile septoplastiei

Septoplastia (sau corectarea deviației de sept nazal) ajută la îmbunătățirea modului în care o persoană respiră pe nas. Această intervenție permite operarea structurii interne a nasului, pentru a corecta deformările septului sau alte probleme structurale ce au o cauză genetică sau sunt dobândite în cursul vieții. Septul nazal este structura formată din oase și cartilaje din interiorul nasului, care separă nările. O septoplastie este de obicei efectuată pentru pacienții care prezintă:

 • un sept nazal strâmb sau deviat;
 • o insuficiență a valvei nazale, care nu permite o respirație adecvată prin deschidere și închidere;
 • apnee în somn sau sforăit constant noaptea;
 • o problemă cu sângerările nazale recurente;
 • cornetele supradimensionate, care mențin nasul umed atunci când respiră;
 • polipi sau excrescențe nazale care pot împiedica respirația adecvată.

Septoplastia este o procedură chirurgicală care poate îndrepta osul și cartilajul care împart spațiul dintre nări (sept). Un os nazal îndoit sau un sept deviat poate îngreuna respirația și chiar crește riscul de infecții ale sinusurilor din cauza drenajului slab. Un sept deviat și presiunea sinusală pot merge mână în mână pentru anumiți pacienți cu această problemă, pe care o septoplastie o poate atenua. O septoplastie îndreaptă zona septului prin repoziționarea, tăierea și înlocuirea osului sau cartilajului pentru a corecta eficient structura nazală interioară pentru a ajuta pacienții să respire mai bine.

Particularitățile rinoplastiei

Rinoplastia este una dintre cele mai frecvente proceduri chirurgicale efectuate în prezent și poate rezolva o serie de probleme cosmetice. Din motive estetice, pacienții apelează la rinoplastie pentru:

 • a reduce sau a mări dimensiunea nărilor;
 • retușarea dorsumului nasului, remodelarea nasului sau îndepărtarea unei umflături;
 • îngustarea lățimii zonei piramidei nazale;
 • schimbarea dimensiunii și formei vârfului nazal;
 • reglarea unghiului dintre gură și nas;
 • crearea echilibrului dintre nas și alte trăsături faciale;
 • îmbunătățirea profilului.

Ce presupune intervenția de rinoseptoplastie

omini-img

O rinoseptoplastie este o procedură care combină tehnicile de septoplastie și rinoplastie pentru a permite pacienților să facă ambele proceduri într-o singură intervenție chirurgicală, ceea ce înseamnă o singură anestezie și o singură perioadă de recuperare. Ulterior instalării anesteziei pacientului, procedura chirurgicală începe printr-o incizie la nivelul septului nazal, ridicarea mucoasei și repoziționarea septului și a oaselor aflate în poziții vicioase într-o poziție corectă și naturală, urmată de îndepărtarea cartilajelor suplimentare și de repoziționare a membranei ridicate anterior.

Ulterior, se finalizează procedura cu remodelarea nasului și a structurii de susținere a acestuia (piramida nazală). Rinoseptoplastia durează de obicei 2,5 – 3 ore sub anestezie generală și variază în funcție de pacient și modificările pe care dorește să le facă. După operație, pacienții sunt spitalizați și monitorizați în primele 24 de ore, după care se pot externa. Recomandările post-operatorii ale chirurgilor în recuperarea pacientului cu rinoseptoplastie sunt esențiale pentru rezultatele din săptămânile și lunile de după intervenția chirurgicală.

Pentru rezultate care să satisfacă nevoia pacientului este esențial ca acesta să apeleze la specialiști cu experiență, al căror profesionalism este dovedit de apartenența acestora la asociații internaționale și instituții medicale recunoscute.

Beneficii și rezultate ale rinoseptoplastiei

Rinoseptoplastia reprezintă o soluție eficientă atât pentru structura nasului și sănătatea pacientului, cât și pentru îmbunătățirea esteticii nasului. Operația de deviație de sept se efectuează la recomandarea medicului și acționează asupra obstrucției nazale și problemelor de respirație. Îmbinată cu procedura de rinoplastie, aceasta modifică și aspectul nasului, corectându-i dimensiunile și poziția și acționând asupra esteticii faciale.

Cu o durată între 2 și 4 ore, operația de deviație de sept este cea mai eficientă și sigură soluție pentru un sept deviat și pentru o respirație îngreunată. Mai mult decât atât, rinoseptoplastia este soluția ideală pentru această problemă, abordând cazul și din perspectiva esteticii. Aceasta acționează la nivelul nasului și are ca rezultat un nas corectat din punct de vedere estetic și structural, soluționează sforăitul și somnul neodihnitor, în timp ce evoluția cronică a afecțiunilor generate și întreținute de deviația de sept este estompată.

Recomandări post-operatorii și de recuperare

Timpul de refacere după o operație de rinoseptoplastie este un proces gradual, după 4-7 zile de la operație, edemul și vânătăile se vor retrage, dar rezultatul final este vizibil în totalitate după aproximativ un an de la operație, acesta fiind timpul necesar pentru definitivarea formei și esteticii nasului.

Pentru maximizarea beneficiilor și eficienței operației, pacientul va primi ulterior rinoseptoplastiei o serie de instrucțiuni oferite de către medic, legate de îngrijirea, igiena zonei și consultațiile următoare. Operația de deviație de sept nu necesită nicio ședință adițională, având beneficii pe termen lung și cu efect permanent.

Pacienții care trec printr-o intervenție de rinoseptoplastie experimentează un disconfort minim și beneficiază, pe de o parte, de un aspect îmbunătățit al trăsăturilor faciale și, pe de altă parte, de o mai bună calitate a vieții. Confortul fizic, datorat corectării deviației de sept, vine în completarea confortului psihic, ca urmare a satisfacerii nevoilor estetice cu care pacienții se prezintă la cabinet în primă instanță. Un rol deosebit de important pentru o operație de succes este alegerea unor specialiști experimentați și cu rezultate foarte bune în domeniul chirurgiei estetice și al chirurgiei ORL.

Omini logo

VREAU O PROGRAMARE

Pentru consultații, investigații sau proceduri vă puteți programa online și un reprezentant Omini Clinic vă va contacta în cel mai scurt timp posibil.