PROGRAMARE

Corecția Sânilor Asimetrici

Timp de citire: 2 minute

Acasa // Articole // Corecția Sânilor Asimetrici

Despre tipologiile de sâni asimetrici

Tipurile de asimetrie a sânilor diferă de la caz la caz. Poate fi vorba de o asimetrie ușoară, care din fericire este greu de observat și ușor de trecut cu vederea, însă atunci când vorbim de o asimetrie medie sau mare lucrurile se complică la nivel fizic și mental pentru pacientă. În astfel de cazuri unul dintre sâni poate fi chiar dublu ca mărime față de celălalt, lucru care creează complexe și diferite dificultăți de ordin fizic. Ce este chiar mai îngrijorător, este că atunci când este mai accentuată, problema sânilor asimetrici este asociată chiar cu boli grave cum este cancerul la sân sau sindromul Poland.

Cum se pot corecta sânii asimetrici

La Omini Clinic se practică trei metode de corecție a sânilor asimetrici, iar în funcție de nevoi, pacientele pot opta pentru:

Lipofilling sau implanturi cu silicon la nivelul sânului de dimensiuni mai reduse. Acestea au ca scop fie echilibrarea proporțiilor și, respectiv, mărirea volumului sânului.

Mai putem lua în calcul și reducția sânului mai mare sau chiar a ambilor sâni până la nivel optim.

Rezultatul potențial poate fi vizualizat anterior intervenției prin metoda scanării, care va oferi o simulare 3D a acestuia. Împreună cu medicul și ținând cont de recomandările acestuia, pacientul va stabili dimensiunile dorite și poziționarea sânilor.

Recuperarea în urma intervenției

Pentru ca procesul de recuperare în urma corecției sânilor asimetrici să fie optim, se recomandă întreruperea fumatului nu doar în perioada de după intervenție, ci și înainte cu aproximativ o lună.

De asemenea, o recomandare ar fi purtarea bustierei timp de aproximativ o lună după operație. La o perioadă de câteva săptămâni după intervenție este recomandat și masajul local.

Vor exista la început câteva impedimente legate desfășurarea activităților zilnice, căci este recomandat repaosul timp de 3 – 7 zile în urma operației.