Omini Clinic - Primul Hub de Chirurgie estetica din N-E României.
PROGRAMARE

Marirea buzelor

Acasa // Marirea buzelor

Mărirea buzelor

omini-img

Buzele sunt expresia frumuseții și a senzualității, de aceea intervențiile de augmentare sunt efectuate destul de frecvent, mai ales pentru că rezultatele procedurilor sunt vizible imediat după tratament, iar recuperarea este una ușoară, fără efecte adverse.

Cine poate apela la proceduri pentru mărirea buzelor

Augmentarea buzelor este posibilă pentru pacienții care doresc să îmbunătățească aspectul buzelor și poate fi aplicat de la orice vârstă, începând cu 18 ani.

În general, mărirea buzelor este destinată pacienților care:​​

  • au buzele mici sau asimetrice;
  • doresc să ofere mai mult volum buzelor;
  • vor să adauge un contur în jurul buzelor;
  • au buze cu riduri și aspect deshidratat și palid, ca efecte ale îmbătrânirii;

Care sunt procedurile prin care se face augmentarea buzelor

Pentru mărirea buzelor vă sunt puse la dispoziție mai multe proceduri și produse care vă ajută să obțineți efectele dorite într-un timp scurt și cu un interval variabil de timp în ceea ce privește menținerea rezultatelor. Principalele metode de mărire a buzelor sunt injectările cu acid hialuronic, lipofilling-ul și injectările cu gel siliconic.

Mărirea buzelor cu acid hialuronic - efect de întinerire pentru cel puțin 6 luni

omini-img

Mărirea buzelor este o intervenție frecventă ce se realizează prin intermediul unei tehnici minim invazive, ușor de realizat. Scopul este atât obținerea unui volum mai mare, accentuarea și reliefarea conturului buzelor, precum și redarea unei texturi superioare a acestora.

Acidul hialuronic este o substanță naturală regasită în organism și are efecte deosebite pentru volum, contur sau tonifierea buzelor și nu este respins de organism.

Pentru procedurile de mărire a buzelor în cadrul clinicii de estetică medicală este folosit acidul hialuronic reticular (un tip de HA care se degradează mai greu, așa încât efectul acestuia să persiste mai mult în timp).

Rolul injectărilor cu acid hialuronic:

  • este îmbunătățit volumul buzelor inferioare și superioare;
  • se obține un aspect vizual simetric;
  • sunt reduse ridurile de la colțul buzelor.

Efectele injectărilor durează de la 6 până la aproximativ 9 luni și se se prelungesc pe măsura repetărilor. Acestea depind de stilul de viață și de modul în care pacientul respectă recomandările date de medicul estetician pentru menținerea rezultatelor.

Ce produse sunt folosite pentru mărirea buzelor

În cadrul Omini Clinic, atunci când se fac procedrui de mărire a buzelor, sunt folosite produse testate, aprobate și utilizate de numeroși specaliști în medicină estetică. Principalele produse folosite în injectările cu acid hialuronic sunt Allergan (o gamă de produse oferite de Juvederm) și Teoxane (un set de fillere de la Teosyal). Aceste produse au un feedback foarte bun din partea pacienților și sunt recunoscute la nivel internațional a fiind printre cele mai calitative și mai sigure branduri.

Lipofilling - alternativă naturală pentru mărirea buzelor

Lipofilling-ul este tratamentul medical estetic prin care se injectează propria grăsime a pacientului. Pentru mărirea buzelor, grăsimea este prelevată din zone în care aceasta este în exces, este procesată și purificată și apoi este injectată în zona de interes.

Rolul lipofilling-ului în tratamentul de mărire a buzelor:

omini-img
  • pacientul se bucură de un efect natural dar de durată imprevizibilă;
  • injectarea grăsimii proprii se face printr-o procedură minim invazivă, iar complicațiile sunt aproape inexistente;
  • corpul integrează în totalitate grăsimea injectată, așa încât aceasta este asimilată rapid, iar riscul de alergii sau efecte adverse nu există.

Gelul siliconic și efectul permanent în augmentarea buzelor

Pentru un efect permanent de mărire a buzelor este folosită injectarea cu gel siliconic, o procedură care durează cel mult o oră și oferă rezultate remarcabile. Totuși, din cauza faptului că siliconul este un produs sintetic care nu se absoarbe atât de bine în corp, există riscul ca, în timp, picăturile introduse să migreze în alte zone decât cele ale buzelor sau ca în jurul lor să se formeze cruste/umflături ca reacție adversă a corpului pacientului.

În general, pentru că zona buzelor este una sensibilă și expusă factorilor externi, medicii esteticieni recomandă produse naturale (cum e acidul hialuronic sau grăsimea proprie) atunci când pacienții aleg o intervenție de mărire a buzelor.

În ce constă un tratament injectabil pentru augmentarea buzelor

Procedura de injectare a buzelor este una simplă și presupune o recuperare rapidă, mai ales dacă sunt folosite produse naturale, cu baza de acid hialuronic sau dacă se apelează la lipofilling.

Aflați chiar de la dr. Theodor Motruc, medic specialist în chirurgia estetică, despre rolul tratamentelor injectabile, în primul episod din podcastul Omini!

Înainte de a lua o decizie privind mărirea buzelor, este recomandat să îi comunicați medicului estetician care sunt nevoile dumneavoastră și ce așteptări aveți privind rezultatele intervenției. Un bun specialist în medicină estetică va recomanda procedura care se pliază cel mai bine pe cazul pacientului, așa încât în final acesta să obțină rezultatul dorit, iar buzele să rămână într-o armonie plăcută cu trăsăturile feței.

Tratamentul injectabil este unul fără durere, iar dacă pacienții au o anumită sensibilitate, se poate face o anestezie locală care să îi permită pacientului să se bucure de o experiență plăcută și relaxantă.

omini-img

O procedură durează aproximativ 10-15 minute, iar pacienții se pot întoarce la activitățile obișnuite imediat după tratament. E posibil ca după injectări, în zona de tratament să apară un ușor eritem, care se estompează în doar câteva ore.

Atât injectările cu acid hialuronic, cât și lipofilling-ul se pot repeta în momentul în care rezultatele tratamentului anterior nu mai sunt vizibile. De obicei, pacienții revin la cabinet după 6 sau chiar 12 luni pentru reînnoirea aspectului buzelor.

Dacă simțiți nevoia să faceți o schimbare la nivelul buzelor, puteți apela cu încredere la serviciile Omini Clinic, unde aveți parte de un tratament de calitate, efectuat de specialiști experimentați, care vă vor oferi cele mai bune rezultate. Alegeți frumusețea și aliați de încredere!

Omini logo

VREAU O PROGRAMARE

Pentru consultații, investigații sau proceduri vă puteți programa online și un reprezentant Omini Clinic vă va contacta în cel mai scurt timp posibil.