Omini Clinic - Primul Hub de Chirurgie estetica din N-E României.
PROGRAMARE

Terapia PRP

Acasa // Terapia PRP

Terapia PRP

omini-img

De-a lungul anilor, procesul de cercetare a metodelor de întinerire și regenerare a fost o preocupare continuă a medicilor și a cercetătorilor din întreaga lume. Una dintre terapiile eficiente pe acest segment se află chiar în propriul nostru sânge. Aceasta metodă a devenit cunoscută la nivel internațional drept „Infiltrații cu plasmă îmbogățită cu trombocite (PRP)“, cunoscută și sub numele de „Terapia Vampir”.

Ce reprezintă Terapia PRP - infiltrațiile cu plasmă îmbogățită cu trombocite

Terapia Vampir (PRP) reprezintă o procedură de rejuvenare facială medicală efectuată pentru restabilirea structurii pielii. Aceasta activează celulele stem, stimulează fibroblastele cu producția de colagen și elastină și accelerează procesul de regenerare al țesutului. Astfel, tratamentul este recomandat pentru întinerirea facială, reducerea ridurilor pielii, scăderea laxității pielii, tratarea porilor dilatați a cicatricilor post-acneice, a vergeturilor și a alopeciei.

omini-img

Plasma este o componentă a sângelui care conține „compuși” speciali, ce vor ajuta sângele în procesul de coagulare. De asemenea, aceasta conține proteine care susțin creșterea celulelor. Cercetătorii au produs PRP izolând plasma din sânge și concentrând-o. Injectarea de plasmă în țesuturile deteriorate/afectate va stimula corpul să regenereze celule noi, sănătoase și să contribuie la procesul de vindecare.

În ce constă această metodă de rejuvenare facială?

Metoda constă în prelevarea de sânge de la pacient și prelucrarea acestuia cu ajutorul unui dispozitiv medical. Astfel, celulele roșii (eritrocitele) sunt separate de plasmă, obținându-se o plasmă bogată în trombocite. Aceste trombocite sunt celule care conțin factori de creștere și regenerare a țesuturilor, fiind eliberate în mod natural de către organism pentru vindecarea țesutului deteriorat.

Plasma astfel obținută este re-injectată în zonele selectate, intraepidermic/intradermic, acoperind complet zona afectată.

Cât durează perioada de recuperare?

omini-img

Recuperarea după rejuvenarea facială cu Terapia Vampir este de scurtă durată, pacientul avand posibilitatea de a-și relua activitatea imediat după ședință.

Pot exista o roșeață și alte semne de iritație, minore. Medicul va recomanda produse care să ajute la atenuarea acestor aspecte.

Care sunt recomandările post-tratament?

  • după efectuarea injectiilor cu plasmă îmbogățită cu trombocite este recomandată evitarea produselor naturale sau a uleiurilor;
  • o hidratare optimă și aplicarea unei creme cu factor de protecție solară pentru a proteja pielea de expunerea la razele UV sunt recomandări foarte importante și benefice pentru zona care a fost supusă tratamentului;

omini-img

  • până la recuperarea completă a pielii se vor evita și activitățile riguroase sau mersul la saună, care ar putea provoca transpirație excesivă sau producere de căldură. Exemple includ alergarea, tenisul sau antrenamentele fizice grele;
  • transpirația poate provoca iritații suplimentare, iar activitățile riguroase pot crește riscul de edem. De aceea, este recomandată evitarea acestora timp de cel puțin 72 de ore după tratament.

Avantaje ale terapiei PRP

  • terapia PRP este o metodă sigură și simplă, deoarece nu există niciun risc de reacții alergice sau infecții virale/bacteriene, pentru că folosește propriul sânge;
  • durerea este minimă, procedura fiind efectuată cu anestezie locală (se aplică o cremă anestezică);
  • injecțiile cu plasmă îmbogățită cu trombocite sunt potrivite pentru pacienții de toate vârstele;
  • prin injectările cu sânge propriu se reduc atât defectele mici de la nivelul pielii (cum sunt cicatricele postacneice), cât și efectele îmbătrânirii și tratarea alopeciei.

Atunci când luați o decizie privind îngrijirea și frumusețea pielii dumneavoastră, cu siguranță vă este mai ușor să alegeți metode cât mai naturale, cu produse pe care corpul dumneavoastră să le poată asimila ușor, așa încât să vă bucurați de rezultatele dorite, fără să vă gândiți la efecte adverse. Doriți să știți mai multe despre terapia PRP de la specialiștii noștri? Programați-vă și aflați toate informațiile necesare în consultația inițială cu dr. Theodor Motruc și dr. Claudia Artenie.

Omini logo

VREAU O PROGRAMARE

Pentru consultații, investigații sau proceduri vă puteți programa online și un reprezentant Omini Clinic vă va contacta în cel mai scurt timp posibil.