Omini Clinic - Primul Hub de Chirurgie estetica din N-E României.
PROGRAMARE

Rinoplastia lichidă

Acasa // Rinoplastia lichidă

Rinoplastia lichidă sau rinoplastia nechirurgicală constă în injectarea sub piele a unui ingredient de umplere, cum ar fi acidul hialuronic, pentru a schimba temporar structura nasului. Acest tip de rinoplastie este eficient și sigur și durează cel mult 20 de minute, iar rezultatele sunt vizibile timp de aproximativ 12 luni sau mai mult. Efectul rinoplastiei lichide este cu atât mai lung cu cât se fac intervenții repetate.

Ce este rinoplastia lichidă

O rinoplastie nechirurgicală este o procedură de umplere dermică care schimbă forma nasului temporar.

Această procedură este ideală pentru persoanele care caută să-și corecteze asimetriile nasului sau să-l facă să arate mai puțin unghiular, dar care nu sunt pregătite pentru o soluție permanentă sau sunt îngrijorate de riscurile și timpul de recuperare implicat de o rinoplastie tradițională.

omini-img

Cui se adresează intervenția de rinoplastie lichidă

O rinoplastie nechirurgicală vizează modificări la nivelul punții, vârfului și în părțile laterale ale nasului. Fillerele pot fi injectate în jurul oricărei părți a nasului pentru a-i modifica forma.

Această procedură este potrivită pacienților care doresc să:

  • estompeze micile denivelari ale nasului;
  • să accentueze proeminența vârfului nasului;
  • să adauge mai mult volum nasului;
  • să ridice vârful nasului;
  • să ascundă unghiul dintre buză și nas;

Rinoplastia lichidă poate camufla denivelarile ușoare și poate netezi conturul de pe dorsumul nasului. Rinoplastia lichidă este utilizată pentru efecte de mărire și pentru a face micile proeminențe mai puțin vizibile. Pentru micșorarea nasului sau pentru eliminarea proeminențelor mai mari se poate apela la rinoplastia chirurgicală.

Pentru majoritatea oamenilor, singurul efect secundar al rinoplastiei lichide pe care îl vor vedea este o mică roșeață și sensibilitate în zona injectării în ziua procedurii.

Ce presupune intervenția de rinoplastie lichidă

În comparație cu rinoplastia chirurgicală, procedura pentru rinoplastia lichidă este destul de simplă.

După o consultație în care sunt discutate nevoile și rezultatele dorite de pacient se poate programa ziua intervenției. La începutul operației, pacienții sunt rugați să se întindă cu fața înclinată în sus. Pentru mai mult confort, se administrează un anestezic topic, pentru a reduce senzația acului.

Rinoplastia nechirurgicală folosește ingrediente de umplere dermică pentru a schimba forma nasului. Un ingredient injectabil asemănător gelului (de obicei, acid hialuronic) este introdus sub piele în zonele în care se doresc linii mai fine sau volum. Ingredientul de umplere se injectează în straturile mai profunde ale pielii și păstrează o formă constantă a zonei injectate. Acest lucru poate schimba aspectul nasului pentru o perioadă de la 6 luni la 3 ani, în funcție de pielea pacienților, de rezultatele dorite și de ingredientul utilizat.

După ce anestezicul își face efectul, medicul injectează diferite zone ale nasului. Pacienții pot experimenta o ușoară ciupire sau presiune în timp ce se face acest lucru. Întregul proces poate dura aproximativ 15-20 minute.

Beneficii și rezultate ale rinoplastiei lichide

Prin rinoplastia lichidă se pot face modificări ușoare la nivelul nasului, cum ar fi îndreptarea unei proeminențe, umplerea depresiunilor, corectarea conturului sau pur și simplu pot face nasul mai proporțional cu restul feței. Multe persoane folosesc rinoplastia lichidă pentru a-și întineri aspectul fizionomiei înainte de evenimente importante sau când pur și simplu au nevoie de o schimbare estetică.

omini-img

Pentru pacienții care caută o alternativă minim invazivă la operația la nas, o rinoplastie lichidă are avantajul unui tratament fără anestezie și fără perioadă de recuperare/concediu de muncă, rezultate vizibile aproape imediat și efecte adverse minore, care se estompează foarte repede.

Cei mai buni candidați pentru tratament sunt cei care doresc modificări minore până la moderate ale formei și/sau aspectului nasului. Pentru ajustări mai extinse ale cadrului nazal, o rinoplastie chirurgicală poate fi mai potrivită.

Recomandări post-operatorii și de recuperare

Pentru majoritatea oamenilor, singurul efect secundar al rinoplastiei lichide este o mică roșeață și sensibilitate în zona injectării în ziua procedurii.

În decurs de o oră sau două, roșeața scade și încep să se vadă rezultatele procedurii. Pentru a minimiza roșeața sau posibile umflături, medicul estetician vă poate recomanda plasarea unei pungi cu gheață pe locul intervenției.

Rezultatele sunt complet vizibile în 1-2 săptămâni, iar pentru cei mai mulți pacienți nu există o perioadă de recuperare, deoarece aceasta nu afectează și nu este afectată de implicarea în activitățile de zi cu zi.

Majoritatea ingredientelor injectate se dizolvă în stratul de piele în decurs de 6-12 luni. Uneori efectele se pot menține și până la 3 ani sau mai mult.

Rinoplastia lichidă rezolvă o bună parte din asimetriile de la nivelul nasului prin injectările fillerelor (cel mai frecvent, cu acid hialuronic) și este o procedură mult mai simplă comparativ cu rinoplastia chirurgicală, dar are indicatii limitate. Nu micșorează nasul, dar îl uniformizează sau îl conturează. Intervenția de rinocorecție se face cu anestezie locală și este reversibilă, iar efectul acesteia poate fi prelungit la nevoie.

Omini logo

VREAU O PROGRAMARE

Pentru consultații, investigații sau proceduri vă puteți programa online și un reprezentant Omini Clinic vă va contacta în cel mai scurt timp posibil.